Til hovedinnhold

Google hiver ut app-søppel

60 000 Android-apper fjernes.

iStockphoto / 19691227

I Androids barndom ble det spøkt mye om app-utvalget for plattformen. Antallet apper var høyt, men en overveldende andel av dem var relativt unyttige, og gjorde lite annet enn å spille av lyder fra kjente TV-serier. Google har nemlig hatt en svært liberal holdning til hvilke apper de har godkjent – inntil nå.

Siden februar i år skal nemlig hele 60 000 apper ha forsvunnet fra Google Play. Enkelte av dem kan ha blitt trukket av utviklerne bak, men det voldsomme antallet skal, ifølge techcrunch.com tyde på at Google selv har en hånd i vårrengjøringen.

Les også: 20 prosent av Android-appene krevde for mye informasjon

Blir neppe savnet

De fleste av appene som skal ha forsvunnet er apper som neppe blir savnet av så mange. Det er nemlig nettopp unyttige lydapper, såkalte "soundboards", og ringetone-apper som har blitt kastet ut.

Oppryddingen skjer kun kort tid før det forventes at Google vil relansere Google Play med helt ny design (Amobil.no).

Google blir mer restriktive?

At opprydningen ser ut til å ramme en spesiell type apper, kan tyde på at Google nå er i ferd med å moderere utvalget i app-butikken sin langt mer restriktivt enn før. I starten ble det knapt utført noen kvalitetskontroll på markedsplassen – noe som førte til at sikkerheten i Android-plattformen fikk et litt frynsete rykte

Etter mange masseslettinger begynte Google til slutt å kvalitetskontrollere appene som skulle inn i butikken. Skadelige apper, apper som bryter med opphavsrett og pornografisk materiale blir nå plukket ut før de havner i brukernes søkeresultater.

Apple fortsatt mer krevende

Nå ser det altså ut til at Google er i ferd med å stille kvalitetskrav til appene som skal ut i Google Play. Dette er ikke så ulikt innfallsvinkelen Apple har valgt for App Store. Der må appene gjennom en omfattende kontroll og godkjenning før de blir tilgjengelig for brukerne.

Apple har imidlertid flere føringer enn bare kvalitetssikring. Typisk har apper som konkurrerer med Apples egen funksjonalitet hatt en kronglete vei inn i App Store. Selskapet tillater heller ikke apper som kan kjøre kode – som effektivt sperrer for fullverdige nettlesere. De nettleserne som fins i App Store er i dag funksjonalitet og grafikk, bygget rundt Apples egen Safari-nettleser.

Les også: Utviklerne favoriserer fortsatt Apple

(Kilde: appleinsider.com)

annonse