Til hovedinnhold

Telenor skrur opp prisene

Har du gamle billigabonnementer må du belage deg på å betale mer.

Telenor varsler denne uken sine kunder om endringer i prisene på flere av selskapets produkter.

Kunder som har et abonnement der de i dag har null kroner i månedspris, eller 49 kroner i minimumsfakturering, vil fra 1. mai bli flyttet over på abonnementet Prat 100. Dette abonnementet koster 129 kroner måneden, og inkluderer 100 minutter.

Bjorn Ivar Moen i Telenor.Foto: Telenor

– Kunder vi nå flytter over til Prat 100, er på gamle abonnement. Bransjen har generelt gått over til abonnement med trafikk inkludert, og Telenor endrer så vi gjennomgående er på denne strukturen. Følgelig legger vi disse kundene over på abonnement med inkludert trafikk. Dette innebærer at de får høyere månedspris samtidig som de får mer innhold, sier leder for mobil i Telenor, Bjørn Ivar Moen til Amobil.

Ifølge Telenor sier ni av ti kunder at de vil ha inkludert trafikk i sitt abonnement, men kundene står fritt til å bytte til andre abonnement om de ønsker det.

– Vi kan blant annet anbefale Komplett S dersom man surfer litt og Komplett M dersom man er opptatt av å ha data inkludert i tillegg til fri tale og SMS. De som bruker svært lite, kan vurdere kontantkort, sier Moen.

Øker gebyrene

Samtidig med at det gjøres endringer i abonnementene, justeres også gebyr for papirfaktura opp fra 39 til 49 kroner. Efaktura vil være gratis.

DinSide kunne også i dag melde at Telenor begynner å ta betalt for BankID på mobil. Dette har vært gratis til nå. Telenor bekrefter endringen overfor Amobil.

Over 260 000 av kundene til Telenor bruker BankID på Mobil.

– Telenor har hatt betydelige kostnader knyttet til utvikling og drift, men har aldri tatt betalt for dette. Dette skal og må være en tjeneste med høy kvalitet og stabilitet, og nå som tjenesten er blitt voksen, må vi ta betalt for å dekke drift og videre utvikling av tjenesten, sier Moen.

Det vil nå koste 49 øre hver gang du bruker tjenesten for eksempel til å logge inn eller godkjenne en transaksjon.

NetComs kommunikasjonsdirektør Severin Roald opplyser til Amobil.no at de ikke har planer om å ta betalt for BankID på mobil.

Les også vår store guide til mobilnettene:
Fra NMT til 3G og 5G (Tek Ekstra) »

annonse