Tek.no

Nyhet

Vil lokke med gratiskoder til favorittspillene dine

Apple gjør det mulig for utviklere å gi bort bonuser.

montasje/MacRumors
16 Mai 2014 14:30

Til nå har det bare vært mulig for de som lager apper og spill til iOS å gi bort gratis promo-versjoner av appen eller spillet. Nå melder Tech Crunch at det også vil bli mulig å gi bort bonuser som du vanligvis betaler for i form av såkalte «kjøp i app».

Foreløpig er det kun noen få mobilspill som tester ut ordningen. Et av dem er det populære racing-spillet til Electronic Arts (EA), Real Racing 3, hvor utvalgte spillere får «en håndfull med gull» i gave. Spillpengene kan brukes til oppgraderinger i mobilspillet.

Det litt interessante med den nye funksjonen er at dersom du prøver å løse inn en promo-kode for et spill du ikke har lastet ned fra før, så blir det lastet ned idet du løser inn koden. Denne muligheten kan kanskje gjøre det mer attraktivt for mobilspillutviklere å gi deg en liten startbonus.

Støtter «freemium»-modellen

Tech Crunch påpeker at selv om dette isolert sett muligens er en positiv nyhet, vil det samtidig bidra til å legitimere den utbredte, men også sleipe, forretningsmodellen som kalles «freemium». Dette er altså spill og apper som er gratis å laste ned, men som i noen tilfeller flår brukerne med svindyre kjøp i app.

Vi vet foreløpig ikke når – eller om – den nye promo-funksjonen til iOS vil bli tilgjengelig for alle utviklere, men dersom testprosjektet med EA blir vellykket, burde det komme på plass ganske kjapt.

Rage of the Immortals sluppet eksklusivt til Android:
Mobilspillet er gratis, men pass deg for kjøp i app »

(Kilde: Tech Crunch)

annonse