Til hovedinnhold

Her er februarmobilene

Flere spennende nyheter på vei ut til butikkene.

Med mobilmessen Mobile World Congress rett rundt hjørnet, blir februar en stor lanseringsmåned for mange mobilprodusenter. Det pleier å ta en stund før produktene havner i handelen, men butikkenes mobilhyller får likevel noen ferske modeller.

Nokia

Lumia 1520

Nokias første brettmobil med Windows Phone dukker opp i butikkene i løpet av måneden. Lumia 1520 har allerede vært i salg en stund i utlandet. Ser vi bort fra kameraflaggskipet, Lumia 1020, er dette den heftigste Windows-telefonen fra Nokia så langt.

Her får du nemlig en seks tommer stor skjerm, med full-HD-oppløsning. Qualcomms kraftigste systembrikke styrer alt som foregår på skjermen – og med Windows Phone 8 som operativsystem, er du for det meste garantert en kjapp og responsiv telefon.

Les mer om Nokia Lumia 1520
Finn beste pris på Nokia Lumia 1520 i Prisguide

Sony

Xperia Z1 Compact

Som den første av mobilprodusentene så langt, har Sony innsett at man ikke kan slenge hva som helst inn i en "mini"-modell som deler navn med flaggskipet. De har til og med gått så langt som å skygge unna nettopp mini-navnet, når de nå slipper Xperia Z1 Compact.

Noen veldig liten telefon er det ikke snakk om – her får du en 4,3 tommer stor HD-skjerm, med svært kraftig innmat under. Til tross for minnekortplass har ikke den interne lagringen blitt mindre. Som nesten alle andre Sony-produkter i Norge er også denne vanntett.

Forholdsvis stort batteri, og en forbedret skjerm, sammenliknet med de andre Xperia Z-produktene, gjør dette til en mulig storselger for Sony. At størrelsen begynner å nærme seg det iPhone-brukere er vant til, er også svært spennende.

Les mer om Sony Xperia Z1 Compact
Finn beste pris på Xperia Z1 Compact i Prisguide

HTC

HTC Desire 500 i hvitt

HTC slipper Desire 500 i fargen hvit denne måneden. Telefonen er allerede på markedet i en rekke andre farger.

ZTE

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Grand S Flex

Vi har ventet lenge på at Grand S skulle finne veien til Norge. Modellen ble lansert under fjorårets CES-messe i januar, og en variant av den kommer altså hit, litt over ett år senere. Flex-versjonen er litt slanket på spesifikasjoner, men kommer med den samme flotte designen vi så på messen.

Her får du en fem tommer stor skjerm med 720p-oppløsning, og 4G-støtte. Telefonen drives av en Snapdragon S4 Plus-brikke, med to kjerner. Kjenner vi ZTE rett blir dette en forholdsvis rimelig telefon, sammenliknet med andre som har tilsvarende spesifikasjoner. Med den mest gjennomførte designen vi har sett fra ZTE, utenom i Nubia-modellene, kan dette bli en slager.

Les mer om ZTE Grand S Flex
(Nb! Sniktitten er på originale Grand S)
Finn beste pris på ZTE Grand S Flex i Prisguide

Foto: ZTE

Blade Q

Denne måneden slipper ZTE en ny utgave i sin rimelige Blade-serie. Blade Q er en 3G-telefon, med 4,5 tommer stor skjerm, og en mye rundere design enn flere av de tidligere Blade-variantene har hatt.

Noen kraftplugg er ikke dette her, men til en prislapp på rundt tusenlappen kan du heller ikke forvente det. Skjermen er forholdsvis lavoppløst, og telefonen kjører en tokjernet systembrikke fra Mediatek. Sammenliknet med mange andre rimelige telefoner, er denne relativt oppdatert, og kjører Android 4.2. Du får ikke allverdens med intern lagringsplass, men minnekortstøtten avhjelper dette.

Finn beste pris på ZTE Blade Q i Prisguide

LG

G Flex

Etter mange år med rykter og spekulasjoner, er det endelig en fleksibel telefon på vei inn i markedet. LGs G Flex er først i det norske markedet, og kommer denne måneden. Det er mulig å bøye hele den buede telefonen flat.

Dette er også en toppmodell på de fleste områder. Blikkfanget er den digre OLED-skjermen på seks tommer. Oppløsningen er 720p, og ikke 1080p, slik mange av dagens toppmodeller har. Men, det er også den eneste ulempen denne telefonen har på papiret.

Som dagens toppmodell fra LG har også G Flex knapper på baksiden, i stedet for langs sidene. Den er også alene på markedet om å ha et bakstykke som skal være selvreparerende – iallfall for småskrap og slitasje.

Les mer om LG G Flex
Finn beste pris på LG G Flex i Prisguide

annonse