Tek.no

Nyhet

Lanserer «Spotify for lydbøker» snart

Cappelen Damm jobber med en helt ny løsning.

Shutterstock/Ordflyt
Vegard Haugen
30 Apr 2014 13:37

For to år siden lanserte Cappelen Damm tjenesten Ordflyt. Dette var ment å bli bøkenes svar på WiMP eller Spotify, men foreløpig er boktjenesten milevis unna musikktjenestene. Med ordflyt fikk du gamle klassikere som gratis lydbøker, mens du måtte kjøpe nyere verk til omtrent samme pris som ellers.

Nå virker det som om Cappelen Damm er i ferd med å relansere Ordflyt, bare med nytt navn, og gjøre den om til en abonnementstjeneste. Det fremkommer av et nyhetsbrev og en spørreundersøkelse de har sendt ut til registrerte brukere.

På Twitter la de imidlertid ut følgende for under et døgn siden:

sitat"Spennende ting er i ferd med å skje... https://t.co/fvOXAV5ZO5— Ordflyt (@ordflyt) 29. april 2014"

Kutter ut Ordflyt-navnet

I spørreundersøkelsen oppgir forlaget at de kommer til å skifte navn på tjenesten. De spør også om brukerne er interessert i å betale en fast månedspris for tilgang til lydbøker, og hvorvidt det frister enda mer om du også får med e-bøker.

Vi tok kontakt med Håkon Havik i Cappelen Damm, som bekrefter at de snart vil lansere en ny abonnementsløsning på forsommeren.

– Vi har bestemt oss for hva det nye navnet blir, og vi vil gå ut med info om dette før sommerferien. Den nye tjenesten vil fungere langt bedre teknisk, og vil være enklere å bruke enn dagens Ordflyt. Det kan også hende at vi også vil tilby lydbøker på andre språk enn norsk, og etter hvert også ebøker, forteller Havik til Teknofil.no.

Han sier videre at forfatterne de har snakket med er positive til at deres litterære verk blir tilgjengelig som en del av en abonnementstjeneste.

– Ja, vi opplever at de aller fleste forfattere er svært positive til abonnementsløsninger for e-bøker og lydbøker. I Sverige har slike satsninger bidratt til at det kommer det ut flere lydbøker enn før, at det lyttes mer til lydbøker enn før, at lytterne er mer fornøyde enn før – og at forfatternes lydbokinntekter er høyere enn før. Vi håper å kunne gjenskape den samme positive spiralen i Norge, sier Havik.

Bli kjent med Cervantes, De fire store og Skram helt gratis:
Slik var Ordflyt da det ble lansert »

(Kilde: Twitter)

annonse

Les også