Tek.no

Nyhet En liten syltynn en

Sony TX55 er tynnere enn de fleste

Men er det verdens tynneste?

Slankt og lekkert kamera, leveres i mange farger.
25 Juli 2011 14:00

I dag har Sony lansert Cyber-shot DSC-TX55, et kamera de påstår er verdens tynneste med Full-HD videoopptak og optisk bildestabilisator. Uten at vi har sett kameraet med egne øyne, kan vi nok være enige at det er slankt, men å påberope seg en verdensrekord med to slike begrensninger, gjør det jo lite imponerende. Når Sony heller ikke følger CIPA-standarden for å måle slikt, og måler det uten et relativt tykt skyvedeksel foran objektivet, så virker det hele litt krampaktig.

Les samletest av kameraer med full-HD-video.

Når det er sagt, så virker kameraet som en lekker liten sak som er lommevennlig og kjekk å ha med seg. Kameraet har fått en OLED berøringsskjerm på 8,3cm (3,3 tommer) og er det eneste du finner på baksida. Dersom du liker slike, er dette helt flott, da du får en stor, klar skjerm å bruke. Kjører du kameraet på automatikk, er det heller ikke så mange innstillinger du trenger å gjøre.

Mye større skjerm hadde blitt vanskelig.

Det er støtte for 3D-bilder og Sonys enkle panorama- og 3D-panoramafunksjon. Du kan ta opp video i 1920 x 1080 med 25 bilder pr. sekund, så du bør kunne få flotte videoopptak med kameraet.

Litt rare spesifikasjoner
Objektiver er et såkalt foldeobjektiv, som i sin helhet ligger inni kameraet. Det gjør kameraet tynnere, men det har hittil ikke gitt den beste bildekvaliteten. Dersom du har et objektiv som ikke er veldig bra, lurer vi på hva du skal med 16 megapiksler på et slikt kamera. Det kan ikke være noen fordel. Man hadde nok fått bedre resultater, raskere kamera og spart lagringskapasitet, dersom kameraet hadde hatt 10 megapiksler i stedet.

Og apropos lagring – TX55 bruker microSD eller Memory stick micro som lagring. Det kan ikke ta vanlige SD-kort.

Du kan bruke enten fingeren eller medfølgende penn rett på skjermen.

Sony skilter med en vekt på 94g. Dette er ganske ekstremt lite. Men heller ikke her følger Sony CIPA-standarden. De 94 grammene er uten batteri og minnekort. Hvorfor i all verden skulle vi ha noe ønske om å vite hva kameraet veier uten batteri og minnekort? I gamle dager oppga alle vekt uten batteri og minnekort, og da var det i det minste sammenliknbart. Nå er det bare Sony som oppgir dette tallet, og det blir ganske meningsløst.

Vi har sagt ganske mye negativt her. Men faktum er at Sony sjelden lager dårlige kameraer. Selv om pressemeldingen inneholder mye tøys, og vi synes Sonys spesifikasjoner er litt rare, så betyr ikke det at det er et dårlig kamera. Dersom du liker berøringsskjerm og vil ha noe lekkert og lommevennlig, tror vi ikke at TX55 er noe dårlig valg.

Veiledende pris er 3599 kroner og kommer i butikken i september.

Les også: Prøver produsentene å lure oss?

annonse

Les også