Til hovedinnhold

Nintendo-klassikere kan være på vei til Switch

Nvidia Shield-avsløring tyder på at GameCube- og Wii-spill er på vei til Nintendo Switch.

I et overraskende grep har Nvidia annonsert at Nintendo-storspill som Super Mario Bros. og The Legend of Zelda: Twilight Princess nå er tilgjengelig til deres Shield-strømmeboks.

New Super Mario Bros Wii er et av spillene som nå er tilgjengelig på Nvidia Shield i Kina.

Super Mario Galaxy og flere GameCube-titler er også på vei, men merk at dette foreløpig bare gjelder det kinesiske markedet, hvor Nintendos egen Switch foreløpig ikke er tilgjengelig.

Pusset opp til Full HD

Nintendo Switch bruker samme systembrikke som Nvidia Shield, så når spillene først er pusset opp til Full HD ligger det i kortene at et slipp på egen konsoll kan nærme seg.

Nvidia Shield ble lansert på det kinesiske markedet mandag denne uken, og det er ikke bekreftet om vi i resten av verden får samme tilbudet.

Verdt å merke seg er det uansett at spillene for anledningen er pusset opp slik at de kjører i full HD-oppløsning fremfor det gamle lavoppløste SD-formatet.

Nvidia Shield er først og fremst en strømmeboks, men Nintendo-spillene lastes ned og kjøres lokalt. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

GameCube- og Wii-spill til Nintendo Switch?

Både Nintendo Wii og etterfølgeren Wii U tilbød emulerte NES-, SNES- og N64-spill via nettbutikken.

Ettersom Nintendos nyeste konsoll, Switch, deler den kraftigere Tegra X1-systembrikken med Nvidias Shield, er det mye som nå tyder på at både GameCube- og Wii-klassikere er på vei til Switch sin nettbutikk.

Se Super Mario Bros. Wii og The Legend of Zenda Twilight Princess i aksjon på Nvidia Shield under:

Nintendo Switch selger som «hakka møkk»:
Zelda og Mario leverer så det holder på hybridkonsollen »

annonse