Nyhet

Nå kan du forhåndsbestille Ataris smekre konsoll

Oppdatert: Knuste målet sitt med over 2000 prosent etter bare ett døgn.

Retrokonsollbølgen har vært over oss i et par år nå, og modeller som NES Classic Mini og SNES Classic fra Nintento har funnet veien til skuffene under TV-en i mang et hjem.

For gamle gutter og jenter på jakt etter nok en nostalgitripp, er det verdt å få med seg at det nå er mulig å forhåndsbestille den kommende Atari VCS på nettstedet Indiegogo.

Konsollen, som både vil komme i en vanlig versjon kalt Onyx og en dyrere «Collector's Edition» med frontpanel i tre, er dog fremdeles et stykke unna det å være et ferdig produkt. De første eksemplarene vil trolig ikke sendes ut til kundene før om et års tid.

Prisen for disse to er satt til henholdsvis 199 og 299 dollar. Kontrollere kommer i tillegg.

«Retro-inspirert», men moderne

Dersom du synes dette høres ganske drøyt ut for en skarve retrokonsoll, må det legges til at Atari selv ikke kaller den for det, men snarere et «retro-inspirert» men moderne system for spill og underholdning.

Dette gjenspeiles i at boksen vil ha noe ganske moderne maskinvare innabords – Atari har gått sammen med AMD for å lage en spesialprodusert prosessor med innebygd Radeon-grafikk. Den skal gi VCS støtte for både 4K-oppløsning og HDR med en oppdateringsfrekvens på 60 bilder i sekundet.

Ellers meldes det om integrert dual-band Wi-Fi, USB 3, Bluetooth 5 og integrerte mikrofoner for stemmestyring. Innvendig har den 4 GB DDR4-minne og 32 GB integrert lagring.

Boksen skal komme forhåndslastet med Atari Vault, som inneholder drøye 100 klassiske Atari-spill som Asteroids, Centipede og Missile Command, men kan altså brukes til langt mer, inkludert bruk av strømmetjenester og moderne spill.

Da er det jo en langt større sjanse for at den ikke går rett i TV-skuffen når nostalgien har lagt seg.

Boksen skal dessuten kjøre en åpen Linux-plattform som gjør at interesserte vil kunne skreddersy systemet og legge til programvare. Den er også ment å kunne brukes med en rekke eksterne enheter som mus, tastaturer, webkameraer, mikrofoner og kontrollere.

Oppdatert:

Etter én dag har forhåndssalget av Atari-konsollen tatt. Som blant annet BBC melder har produktet fått inn over 2 milloner dollar via Indiegogo (2,24 i skrivende stund) , med et mål på bare 100 000 dollar. Nå gjelder det bare å se om de klarer å levere alle enhetene som brukere venter på.

Vil du heller bare spille litt Nintendo, sier du?
Nintendo 64 Classic kan være selskapets neste retro-konsoll >>>

(Kilde: Atari)

Les også
The C64 Mini: Nostalgien kan redde mye, men ikke dårlig maskinvare
Les også
Ataris retrokonsoll vil støtte 4K og HDR
Les også
Sega kaster seg på retrobølgen: Lanserer Mega Drive Mini
Les også
SNES Classic: Ikke alt er bra med SNES Classic, men det er ikke langt unna
annonse