Tek.no

Nyhet

LEGOs største sett noensinne består av over 7500 deler

Og det er Star Wars.

LEGO
1 Sept 2017 17:10

Det har vært en hard digital uke for de fleste av oss – med fullt kjør på IFA-messa i Berlin har vi fått nok dingser, TV-er, skjermer og klokker til å klare oss over helga og vel så det.

Så hvorfor ikke ta en liten pause og dvele ved noen analoge klosser. Syvtusenfemhundreogførtién av dem, for å være nøyaktig.

LEGO

Dette er nemlig antallet deler i det kommende Star Wars-settet «75192 UCS Millennium Falcon». Hvis du synes over 7500 deler høres drøyt ut for et skarve LEGO-sett har du helt rett. Her snakker vi om en virkelig massiv utgave av det ikoniske Star Wars-romskipet.

Når herligheten holdes av designeren får du et bedre inntrykk av størrelsen.
LEGO

Det er med klar margin det største settet – talt i antall brikker – LEGO noensinne har lagd for vanlig salg.

På andreplass finner vi Taj Mahal fra 2008 med sine 5922 deler.

LEGO-entusiaster vil kanskje også vite at det faktisk er en annen Millennium Falcon fra 2007 som holder den neste plassen. Denne er på 5197 deler.

Velg din trilogi

Men selv om den kommende modellen med LEGO-nummer 75192 altså har 2344 flere deler, er den fremdeles i samme skala. Den har dog et langt mer detaljert skrog og velmøblerte innvendige seksjoner.

I tillegg er det med deler og minifigurer slik at den kan bygges opp slik den var i den opprinnelige trilogien, eller settes sammen som den er i de aller nyeste filmene.

LEGO

Settet slippes for salg 1. oktober, men før du løper og kjøper bør du nok sjekke status – både når det gjelder hylleplass og bankkontoen.

Modellen er nemlig 21 centimeter høy, 84 centimeter lang og har en vidde på 56 centimeter. Og prisen? Den er satt til 8499 norske kroner.

Eller hva med en pannekakemaker i stedet?
... bygd av LEGO-klosser >>>

(Kilde: LEGO)

Les også
Forskningsrapport hevder manipulasjon av sosiale medier var årsaken til Star Wars-hat
Les også
EA senker prisene i Star Wars: Battlefront II etter massiv kritikk fra brukerne
annonse

Les også