Til hovedinnhold

Snart kan du forhåndsbestille den nye Atari-konsollen

Ataribox er tilsynelatende rett rundt hjørnet.

I sommer meldte vi at det gamle Atari-navnet skulle gjenoppstå igjen på et nytt stykke maskinvare kalt Ataribox, og nå ser det ut til at konsollen nærmer seg en lansering. Som blant andre The Next Web melder kan man nemlig forhåndsbestille maskinen om kort tid.

Ataribox har kunngjort blant annet via sin Facebook-side at 14. desember er datoen man kan bestille den nye konsollen. Selve slippdatoen er dessverre ennå et mysterium, men produsenten har tidligere sagt at den skal lanseres til våren.

Ataribox ble først avslørt i forbindelse med den store spillmessen E3 i juni i år. Avsløringen kom i form av knapp teaser-video som ikke inneholdt allverdens med detaljer om konsollen, men litt senere kom det noen flere opplysninger.

AMD og Linux

En variant har trepanel, en annen har plastpanel. Bilde: Atari

Maskinen bruker en skreddersydd AMD-prosessor med Radeon-basert grafikkteknologi, og kjører Linux. Den skal ha et enkelt grensesnitt, og vil være konsoll og stue-PC i ett. Det vil si at du kan bruke den til spilling, strømming av video og musikk, surfing på nettet, og så videre.

Systemet skal komme med «tonnevis» av innebygde klassiske Atari-spill, samt nye spill fra et bredt uvalg studioer (som utviklerne vil snakke mer om snart). Du vil også kunne spille Linux-spill kjøpt på «andre innholdsplattformer» – da tenker de sikkert først og fremst på Steam – hvis disse er kompatible med maskinvaren og Linux-versjonen.

Det er for ordens skyld ikke det gamle Atari-selskapet som produserer maskinen. Atari Inc, det opprinnelige selskapet som blant annet lagde den klassiske Atari 2600-maskinen, ble nedlagt på 80-tallet etter det store videospillkrasjet, og etter en lang periode med mye tumulter eies merkevaren i dag av det franske holdingselskapet Atari SA, som blant annet gir ut mobilspill.

En annen konsoll har nå rundet en stor salgsmilepæl: 70 millioner PlayStation 4 er nå i hendene på forbrukere »

annonse