Dette er de nye bruksområdene for «klemmefunksjonen» på HTCs nye mobil

Nye HTC U11-funksjoner vises frem i video.

HTC lanserte sin nye mobil U11 i mai, og den mest særegne egenskapen ved denne modellen var at den har trykksensorer på sidene som lar deg klemme på mobilen for å utføre ulike funksjoner. Dette har hittil hatt et begrenset bruksområde, men nå har HTC vist frem et knippe nye måter å bruker klemmingen på, melder 9to5google.

Den nye klemme-funksjonaliteten vises frem i en ny video og omfatter Googles kart- og fotoapplikasjon, i tillegg til et knippe andre nyttige oppgaver.

Zooming og besvaring av samtaler

I Google Maps kan du klemme på HTC U11 for å kjapt zoome inn på kartet slik at du kan se veiene og den mer detaljerte informasjonen. Det samme gjelder for Google Foto-appen, hvor du kan klemme på mobilen for å zoome inn på bilder, og deretter klemme igjen for å zoome ut.

HTC U11.

På denne måten slipper man altså å benytte den tradisjonelle klypebevegelsene på skjermen for å zoome inn og ut, noe som krever at du må sysselsette begge hendene.

Med den nye oppdateringen kan man også bruke klemmefunksjonaliteten til å veksle mellom ukentlig og daglig oversikt i kalenderapplikasjonen, samt stoppe alarmer som du måtte ha aktivert på mobilen i forbindelse med avtaler og lignende.

Ikke minst kan du også nå klemme på HTC U11 for å besvare samtaler på mobilen, samt stoppe og starte videoer som du titter på. Ifølge HTC er den nye klemmefunksjonaliteten på «veikartet», som betyr at det ikke er helt klart når de vil bli sluppet for allmennheten.

En demonstrasjon av den nye funksjonaliteten kan du se i videoen over.

– Ikke en gimmick

I vår test av HTC U11 oppfattet vi ikke klemmefunksjonen som en ren gimmick, men tvert imot som et nyttig konsept i mange sammenhenger. Med nye bruksområder på vei blir nytten altså enda større. Som vi påpekte i testen har HTC også lovet en egen klemmeapp som skal brukes til alle mulig apper på mobilen.

HTCs VR-briller får snart en ny håndkontroll med unike egenskaper »

Les også
HTC slipper U11 Eyes – har massivt batteri og dobbelt selfie-kamera
Les også
Nå kan du gi HTC U11 de «klemmefunksjonene» du selv vil
Les også
Trenger du vanntett mobil? Velg blant disse tolv
Les også
HTC U11: HTC lykkes endelig – med en telefon du kan klemme på
annonse