Til hovedinnhold

Telia legger ned Chess – alle kundene flyttes over

Telia

Merkevaren Chess legges ned og kundene overføres til morselskapet Telia, melder Telia i en pressemelding.

– Vi ønsker alle Chess-kunder velkommen til Telia. Vi kan love tilgang til mange nye spennende tjenester, som blant annet Data Boost og Svitsj, og naturligvis alle våre 64 landsdekkende butikker. Alle mobilkundene beholder samme pris og datamengde som de har, og de trenger ikke å foreta seg noe eller bekymre seg for å bytte SIM-kort. Alt skjer automatisk, sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

Kjersti Jamne i Telia.
Telia

Noen bredbåndskunder får endringer

Telia har vært aggressive når det gjelder å tilegne seg kunder i det siste. Det er ikke lenge siden selskapet kjøpte opp alle kundene til Nextgentel og Telio, selv om enkelte kunder mente de nye betingelsene hos Telia og MyCall var urimelige.

– Når vi nå slår sammen merkevarene forenkler vi og gjør det bedre for kundene samtidig som vi styrker vår konkurransekraft i det norske markedet. Det vil komme alle våre mobilkunder til gode. Vi kan love Chess-kundene en ekstra hyggelig velkomsthilsen samt at vi skal gjøre alt vi kan for at de skal trives hos Telia, fortsetter Jamne.

Chess-kundene vil altså beholde abonnementene sine som før, bortsett fra at de endrer navn fra for eksempel Chess King 8 GB til Telia King 8 GB. Det gjelder imidlertid ikke de som har hatt mobilt bredbånd fra Chess. Om lag 170 kunder med abonnementene Chess SurfKing Duo, Chess SurfKnight, Chess SurfQueen eller Chess Internett Fritid vil kunne oppleve at det blir gjort justeringer i pris og datamengde.

Familie- og vennerabatt i Chess vil også videreføres hos Telia, og Telia varsler at alle kunder som flyttes vil få 15 GB mobildata i velkomstgave.

OneCall består

Etter nedleggingen av Chess vil det kun være Telia, OneCall, MyCall og bedriftsleverandøren Phonero som gjenstår i den norske Telia-porteføljen.

– Det har delvis med størrelsen i kundemassen og styrken i merkevarene å gjøre. OneCall er en tydelig merkevare for hverdagsinnovasjon og verdi for pengene, mens Telia skal være utfordreren til Telenor og for de mer teknologi-interesserte. Chess-merkevaren har nok falt litt mellom to stoler, sier Jamne til E24.

Verken Chess eller Telia har hevdet seg helt i toppen om vi kun ser på pris og datamengde i mobilabonnementene sine. 8 GB-abonnementet til Chess har for eksempel kostet 399 kroner i måneden, mens for eksempel Telipol, Chili og Komplett Mobil alle tilbyr 12 GB til henholdsvis 369, 369 og 379 kroner.

Sist vi kåret månedens beste mobilabonnementer - i mars - var det nettopp Komplett Mobil og Telipol som stakk av med hedersbemerkningene.

annonse