Sony Ericsson vil slutte å lage «vanlige» mobiler

Skal satse utelukkende på smartmobiler i 2012.

Sony Ericsson avslører at de vil fokusere enda mer på smartmobiler, og sier 2012 vil være året de kutter ut «vanlige» mobiler. Dermed er planene lagt for å ta opp konkurransen med Apple og Samsung, som har blitt deres hovedkonkurrenter på smartmobil-markedet.

Stor tro på smartmobiler

Annonseringen fra Sony Ericsson kommer kanskje ikke som en overraskelse. Selskapet får allerede 80 prosent av inntektene sine fra salg av smartmobiler med Android installert, og de rapporterte nylig om positive kvartalstall for bedriften sin. Økningen skal ha vært på grunn av deres økte satsning på smartmobiler, som dro dem opp fra en lang reke negative kvartalsresultater tidligere.

Likevel ryktes det at Sony planlegger å kjøpe opp Ericssons del av selskapet, som totalt utgjør halvparten av Sony Ericsson.

Flere analytikere mener dette er den eneste måten mobiler fra Sony kan konkurrere med de stadig voksende konkurrentene. Skulle Sony få total kontroll over selskapet vil det bli lettere for dem å implementere støtte for samtlige av sine underholdningstjenester, som inkluderer både Playstation-nettverket for spill og det massive underholdningsbiblioteket de sitter på for musikk og film.

Hard konkurranse

Hvis Sony tar over hele mobilproduksjonen kan det fort hende vi får enda flere mobiler med Playstation-støtte, slik som Xperia Play.

I skrivende stund utgjør Sony Ericssons andel av Android-mobiler 12 prosent, og er den åttende største mobilprodusenten i verden.

Nå som de velger å utelukkende satse på smartmobiler har de en tøff tid foran seg, ettersom flere og flere mobilprodusenter har valgt å gjøre en lignende satsning. Samsung har gjort seg populære med Galaxy-serien sin, mens Apple fortsatt troner på toppen med den mestselgende smartmobilen, i form av iPhone 4.

Sony Ericsson har imidlertid kommet med en rekke gode smartmobiler i det siste. Du kan lese tester av noen av dem her:

Les også: Sony Ericsson endelig i medvind

(Kilde: Reuters)

Les også
Sony Ericsson Xperia Ray: Slank mobil med skjulte krefter
Les også
Dette kan være Sony Ericssons 2012-flaggskip
annonse