Nyhet

iPhone blir knust av Samsung og Google

Samtidig går det rett vest for Nokia.

Analyseselskapet Gartner har nettopp sluppet nye tall som viser at mobilbransjen er i ferd med å gå gjennom en total revolusjon.

Nokia forbigått av Samsung

Selskapet melder at Samsung i tredje kvartal for første gang har gått forbi Nokia som verdens største produsent smarttelefoner, et marked Nokia har hatt et godt grep om gjennom sine billigere Symbian-mobiler. Samsung solgte 24 millioner enheter over hele verden, mens Nokia «bare» solgte 19,5 millioner.

Les også:

Test av Samsung Galaxy S II

Markedsandelen til Nokia i smarttelefonmarkedet har gått ned fra 36,3 til 16,9 prosent på ett år.

Nokia klamrer seg foreløpig likevel til tronen som verdens største mobilprodusent på grunn av sitt store antall billigtelefoner. Totalt ble det solgt 440,5 millioner verden over, hvorav 115 millioner var smarttelefoner.

Android tar over

Samtidig viser tallene fra Gartner at Googles operativsystem Android for smarttelefoner er i ferd med å få et solid overtak på Apple.

Ifølge Gartner var Apples markedsandel i smarttelefonmarkedet 15 prosent, noe som er en nedgang fra 16,6 prosent i samme kvartal i fjor. Samtidig har Android økt sin markedsandel fra 25,3 til 52,5 prosent.

Det vil si at det nå selges mer enn tre Android-telefoner for hvert iPhone som blir solgt. Det skal dog sies at det selges en lang rekke Android-telefoner fra mange produsenter, mens Apple har solgt tre varianter av sin iPhone i perioden (iPhone 4, iPhone 4 med CDMA og iPhone 3GS).

Ifølge Gartner kan noe av nedgangen til Apple tilskrives at mange ventet på en ny iPhone, som nettopp er lansert.

Var du en av de som ventet?

Her leser du testen av Apple iPhone 4S

Les også
Her er desember-mobilene
Les også
HTC Zeta kan bli et teknomonster
Les også
– Apple skrotet iPhone 5
Les også
Her lurer han Google-telefonen
Les også
Apple innrømmer batteriproblem på iPhone 4S
annonse