Tek.no

Nyhet

– Google hevner seg på medier

Fjernet lite samarbeidsvillige aviser fra søkeresultatene.

20 Juli 2011 06:00

Det var i 2006 at søkertjenesten ble dømt av den belgiske domstolen til å betale 20 millioner kroner i erstatning for brudd på journalistenes opphavsrett. Krangelen mellom Google og avisene Le Capitale, Le Soir, La Libre Belgique og La Derniere Heure hadde vart i flere år. Og årsaken handlet om at søkertjenesten gjorde artiklene fra avisene tilgjengelige gjennom Google News, uten deres tillatelse. Dermed ble de også dømt til å fjerne avisene fra deres nyhetstjeneste.

Nå mener storavisen Le Capitale at Google har valgt å boikotte dem ved fjerne avisen fra søkertjenesten, melder Comon.dk. Avisartikler som før dukket opp ved søk er nå, fire år etter dommen, borte vekk. Dermed skal de være skråsikre på at webgiganten gjør sitt beste på å skade dem med vilje.

Gjør bare det de ble bedt om

Google på sin side hevder å aldri ha hatt noen form for hevn i tankene. De mener at de kun lever opp til dommen de fikk for snart fem år siden. I mai ble krevde flere av avisene å bli fjernet fra søkeresultater, mener Google.

En annen belgisk avis, La Libre, mener Google bevisst mistolker dommens ordlyd.

– Du må skille Googles søkemotor fra Google News service. Innholdsprodusenter har ingenting mot at deres innhold eksponeres i søkemotoren. De vil bare at deres innhold ikke vises i Google News, skriver avisen til AP-news.

Les også
Dette er verdens beste arbeidsplass
Les også
Dette googlet vi mest i 2011
Les også
MC Hammer denger løs på Google
Les også
Til full kamp mot Google
Les også
Når internett sentraliseres
Les også
Google må utlevere personlige data
Les også
– Derfor knuser Google+ Facebook
Les også
Google sensurerer pirat-søk
Les også
– Ikke bruk Googles bildesøk
Les også
Utnytt Googles hemmeligheter
annonse

Les også