Tek.no

Nyhet

Panasonics Micro Four-Thirds er på nett

Panasonic AG-AF100 med tilgjengelige objektiver.
27 Aug 2010 12:44

AG-AF100 ble annonsert av Panasonic allerede i april, som det første profesjonelle videokameraet basert på 4/3” bildesensorer – bedre kjent som Micro Four-Thirds. Nyvinningen er forventet å ankomme markedet mot slutten av året, ifølge produsenten selv, men inntil da har de tilegnet en egen nettside for de som skulle være interesserte i å finne ut det som er å vite om kameraet.

Fordelene som ofte trekkes frem ved Micro Four-Thirds er mindre bildestøy ved høye ISO-verdier, siden brikken er fysisk større enn det som er vanlig. I tillegg skal man kunne oppnå enda lavere dybdeskarphet, enn med mindre bildebrikker.

4/3” er den samme bildesensorstørrelsen som blir brukt i både Panasonic og Olympus sine EVIL-kameraer – speilløse systemkameraer. Det meste av optikken lagd for Panasonics Micro Four-Thirds-stillbildekameraer, kan derfor også brukes på det relevante videokameraet.

Akam.no har omtalt AF100 et par ganger tidligere, og det er egentlig ikke så mye nytt av informasjon på den ferske nettsiden, som ikke har blitt presentert før. Til gjengjeld er kameraet tilgjengeligjort og presentert på en mer oversiktlig måte for den gjevne forbruker, som kanskje ikke er like vant til å lese pressemeldinger.

Les også: Guide - Systemkamera med og uten speil

annonse

Les også