Tek.no

Nyhet

Fitbit lanserer «verdens tynneste» aktivitetsarmbånd

Og bedre søvnsporing er også på vei fra selskapet.

Fitbit
7 Mar 2017 12:36

Aktivitetsarmbånd finnes det nå temmelig mange av på markedet, og det blir stadig vanskeligere å skille seg ut på dette markedet. Nå prøver den kjente produsenten Fitbit å gjøre nettopp dette, med et nytt aktivitetsarmbånd de kaller «verdens tynneste».

Det nye produktet heter Fitbit Alta HR. Armbåndet må altså ikke forveksles med Alta, som ble lansert i april i fjor.

25 prosent smalere enn Charge 2

I likhet med tidligere Fitbit-modeller benytter Alta HR den såkalte PurePulse-løsningen, som kontinuerlig måler pulsen ved hjelp av LED-lys som reflekteres på huden for å måle endringer i blodstrømmen.

Denne gangen har Fitbit imidlertid utviklet en ny PurePulse-brikke som reduserer størrelsen og antallet nødvendige komponenter. På bakgrunn av dette har Fitbit klart å gjøre armbåndet ekstra smalt, nærmere bestemt 25 prosent slankere enn fjorårets Charge 2.

Fitbit Alta HR.
Fitbit

Ellers kommer Alta HR med mobilvarslinger og alle de vanlige aktivitetsfunksjonene, inkludert SmartTrack, som automatisk gjenkjenner aktivitetene, og søvnmåling. Batteritiden skal ligge på opptil syv dager, og utskiftbare reimer i mange ulike varianter er også på plass.

Bedre søvnmåling

Dette er imidlertid ikke den eneste nyheten Fitbit byr på. Selskapet kunngjør i samme slengen også en ny og mer avansert programvare for automatisk søvnmåling til sine produkter, som kommer i form av to nye funksjoner kalt Sleep Stages og Sleep Insights.

Førstnevnte fungerer ved å bruke pulsen din til å anslå hvor mye tid du tilbringer i de ulike søvnfasene, altså lett, dyp og REM-fasene, samtidig som du får informasjon om tiden du er våken hver natt, noe som gjør deg i stand til å få bedre oversikt over den relle søvnkvaliteten.

Sleep Insights utnytter alle dine Fitbit-data til å gi deg tilpasset personlig veiledning om hvordan du kan forbedre søvnen din, og poenget med dette er altså å bidra til bedre generelle helse. De nye oppdateringene skal rulles ut globalt i løpet av våren.

Fitbit Alta HR skal bli tilgjengelig tidlig neste måned, og på produsenten hjemmeside er produktet lagt ut for forhåndsbestilling for 150 dollar. Norsk pris foreligger ennå ikke.

Fitbit skal visstnok også lansere en fullverdig smartklokke »

Les også
Fitbit saksøkes for å ha «stjålet» vibreringsteknologi
Les også
Polar slipper ny treningsklokke som måler pulsen din hele tiden
Les også
Fitbit Alta HR: Et aktivitetsarmbånd som kan nesten alt, uten å dekke hele håndleddet
Les også
Fitbit vil lage mer enn bare aktivitetsarmbånd, nå skal de slippe en skikkelig smartklokke
Les også
Nå skal Fitbit gi deg flere personlige trenere
Les også
Om du har kjøpt en smartklokke fra Pebble sitter du nå i saksa
annonse

Les også