Til hovedinnhold

RED lager en svindyr mobil med holografisk skjerm

Kameraprodusenten vil revolusjonere mobilbransjen.

RED

Vi har sett mange teknologiske eksperimenter som hevder å være hologrammer, men vi har sett fint lite til teknologien på mobiltelefoner. Dette ser nå ut til å være i ferd med å endre seg, for den første mobilen med en påstått holografisk skjerm ble nettopp kunngjort.

Det er selskapet RED, mest kjent for sine kameraprodukter, som kunngjør den nye mobilen på sine hjemmesider. Mobilen har fått navnet Hydrogen One.

Det spesielle med Hydrogen One er at den skal utstyres med det RED kaller en profesjonell, 5,7-tommers holografisk skjerm som skal kunne vise tredimensjonale bilder du kan se på fra ulike vinkler – uten briller eller annet ekstrautstyr.

Bruker ny nanoteknologi

Illustrasjonsbilde.
COlourbox/17225797

Detaljene om hvordan teknologien fungerer er ennå uklare, men RED skriver at løsningen er basert på ny nanoteknologi og lar brukerne veksle sømløst mellom vanlig 2D-innhold, holografiske bilder og stereoskopisk 3D-innhold. Den skal også takle både todimensjonalt og tredimensjonalt «utvidet virkelighet»-innhold.

Mobilen skal i tillegg skilte med «multi-dimensjonal» lydgjengivelse som skal matche innholdet som kan vises på mobilen.

Når det gjelder «vanlige» tekniske spesifikasjoner avslører pressemeldingen at mobilen får USB Type-C og microSD, men utover dette er øvrig maskinvare ennå ukjent.

Blir veldig dyr

Hydrogen One skal lanseres i løpet av første kvartal neste år og kommer i en aluminiumsvariant og en titanutgave.

Aluminiumsvarianten har en amerikansk pris på 1195 dollar, mens titanversjonen koster 1595 dollar. Det tilsvarer omtrent 10 000 og 13 500 kroner, før moms og avgifter. Dermed er det ikke utenkelig at vi snakker om norske priser på henholdsvis 12 000 og 16 000 kroner, eller kanskje enda mer.

Det er dermed ingen billig mobil, men om de spesielle egenskapene lever opp til forventningene kan det godt være den er verdt den stive prislappen. Hvorvidt den blir tilgjengelig her til lands gjenstår ennå å se.

Ute etter en mobil før 2018?
Sjekk ut mobiltopplisten vår her »

annonse