Tek.no

Nyhet

– Apple presser musikkbransjen til å droppe Spotify

Vil ikke at konkurrenten skal tilby gratis musikk.

pio3 / Shutterstock
5 Mai 2015 12:52

Vi har allerede hørt at Spotify er under kraftig press fra musikkbransjen som ikke liker gratistilbudet deres.

Nå ser det ut som konkurrenten Apple også har en finger med i spillet, og det har fått både amerikanske og europeiske myndigheter til å reagere.

Apple skal, ifølge kilder nettstedet The Verge har snakket med, ha brukt sin makt i musikkbransjen for å hindre musikkselskapene i å fornye avtalen som tillater Spotify å strømme musikk gjennom gratistjenesten sin.

Også Youtube er et mål

I tillegg sier kildene at teknologigiganten prøver å stanse gratisstrømming av musikk på YouTube. De skal blant annet ha tilbudt å betale et beløp tilsvarende YouTubes strømme-lisens til Universal Music Group, om musikkgiganten sluttet å tillate strømming av sine låter på YouTube.

Apple, som med stor margin er det mest verdifulle selskapet på den amerikanske børsen, driver tjenesten iTunes. De skal visstnok også lansere sin egen strømmetjeneste i juni.

Spotify har rundt 60 millioner brukere, men kun 15 millioner betaler for tjenesten. Om gratistilbudet ryker, vil nok en stor del av de som bruker det se seg om etter alternative tjenester.

Blir etterforsket

Om rapportene er sanne, betyr det at Apple har brutt konkurranse-lovgivningen i både USA og EU.

Ifølge The Verge er både det amerikanske justisdepartementet og det amerikanske konkurransetilsynet FTC nå i ferd med å etterforske saken. New York Post skriver at også EU har igangsatt en etterforskning.

Apple har ikke ønsket å kommentere saken overfor The Verge.

Spotify er kanskje ikke den eneste konkurrenten Apple skaper trøbbel for
Ryktene går om at Apple saboterer for Tidal

(Kilde: The Verge)

Les også
Etter bare noen måneder er Apple Music på god vei til å ta igjen Spotify
annonse

Les også