Tek.no

Nyhet

Dette er nye Nokia 6

Den allerede lekre mobilen har fått kraftigere innmat og designendringer.

Nokia
8 Jan 2018 10:42

Nokia-navnet til tilbake for fullt i mobilverdenen, og vi har allerede latt oss imponerende av flere av de nye modellene som bærer navnet, inkludert Nokia 6, som vi tok en titt på i fjor. Nå har blant andre 9to5google fanget opp at Nokia 6 har kommet i en ny og oppgradert utgave.

Den viktigste endringen er at 2018-versjonen av Nokia 6 har blitt oppgradert med en Snapdragon 630-brikke, opp fra 430-brikken vi fant på den forrige utgaven. Snapdragon 630 er den samme brikke som også sitter i Nokia 7.

Bilde: Nokia

Det betyr at vi fremdeles snakker om en rimelig mobil. I Kina, som blir det første markedet mobilen skal slippes i, koster den nye Nokia 6-modellen 1500 yuan, som tilsvarer cirka 1800 norske kroner.

Fingeravtrykksensor på baksiden og USB-C

I tillegg til bedre prosessor kommer mobilen nå også med 4 GB minne som standard, og den kommer også med 32 eller 64 GB lagringsplass og et batteri på 3000 mAh, det samme som forgjengeren.

En ganske viktig designendring er imidlertid at det nå befinner seg en fingeravtrykkleser under kameraet på baksiden, og berøringsknappene i fronten er fjernet. Ikke minst er det verdt å nevne at Micro-USB-standarden nå er byttet ut med USB Type-C-standarden.

Ellers er kameraene uendret med sine 16 og 8 megapiksler, og det samme er skjermen med sine 5,5 tommer og 1920 x 1080-oppløsning. Som før snakker vi lekker, sømløs aluminiumsinnpakning.

Norsk pris og lansering foreligger ennå ikke, men det er nok bare et spørsmål om tid før vi kan få tak i den nye utgaven her på berget også med tanke på at alle de andre, nye Nokia-modellene har funnet veien hit.

Nokia 10 er ventet å komme med den nye Snapdragon 845-brikken »

Les også
Slipper kraftigere versjon av Nokia 8 - i salg 10. oktober
Les også
Her er Nokia 8 – selskapets nye toppmodell
annonse

Les også