Til hovedinnhold

Netflix slenger seg med i kampen om nettnøytralitet

Rundt 50 nett-giganter har meldt seg på.

Rundt 50 nett-giganter går nå sammen i protest mot en lovendring som kan svekke nettnøytraliteten i USA den 12. Juli. På listen står blant annet selskaper som Amazon, PornHub, Reddit og Netflix.

Stridens kjerne er at den føderale kommisjonen for kommunikasjon (Federal Communications Commission, FCC) forrige måned stemte for å omgjøre et lovforslaget fra den tidligere Obama-regjeringen.

Lovforslaget de nå vil ha omgjort var ment å forhindre Internett-leverandører fra å regulere hastigheten til og fra individuelle nettsider. En slik endring vil ifølge mange gjøre nettet unøytralt.

Netflix henger seg på

Netflix var en av selskapene som i starten ikke ville være med på protesten, men som senere har kommet på andre tanker. I en tweet gikk selskapet nylig ut og manet til kamp for nettnøytralitet.

Protesten skal foregå på nettsidene til de ulike aktørene, hvor du vil bli møtt med en beskjed som belyser problemet mange opplever med den eventuelle lovendringen. Sammen med beskjeden vil også aktørene gjøre det enklere for folk flest å klage til FCC og kongressen.

Trumps styreleder i spissen

Som nevnt ble det stemt for å endret lovforslaget fra Obama-regjeringen forrige måned, men fristen for å sendte inn offentlige klager er ikke før 12. juli. Det er imidlertid kjent at Donald Trumps utpekte styreleder for FCC, Ajit Pai, har vært kritisk ti forslaget helt siden det ble vedtatt i 2015.

Nå kan han måtte belage seg på en massiv motbør av klager den 12. Juli. Allerede eksisterer det en egen hjemmeside hvor du får oversikt over hvem som er med, og ikke minst melder deg selv opp.

Håpet med denne protesten, som nå over 50 firmaer har hengt seg på, er at en massiv kritikk fra folket kan være med å snu avgjørelsen. Hvor vidt de lykkes eller ei gjenstår altså å se, men sist ord er åpenbart ikke sagt.

Dette er ikke første gangen nettet brukes som protest-plattform:
Tilbake i 2014 var Netflix en av mange som var med på Internet Slowdown Day »

(Kilde: CNN, Battleforthenet)

annonse