Til hovedinnhold

På glattcelle for å ha tatt bilder av politiet

Faksimile fra Aftenbladet.no. Foto: Privat.

Lørdag ble en 37-år gammel mann fra Sandnes arrestert etter en bilde-krangel med politiet, melder Aftenbladet.no. Ifølge avisen skal krangelen ha startet da han nektet å slette bilder han hadde tatt av politiet sammen med noen barn.

37 åringen, som velger å snakke anonymt, mener på sin side at det ikke er ulovlig å ta bilder på et offentlig sted. Dermed nektet ham å slette bildene. Uenigheten eskalerte og mannen valgte å ta det opp med politimennene inne i politibilen. Dette skal være foranledningen til selve arrestasjonen, melder Aftenbladet.

– Selv var jeg først rolig. Så ble jeg mer oppskjørtet etter som situasjonen utartet seg. Jeg tror politimannen mistet kontrollen, sier 37-åringen.

– De låste meg inne i bilen. Da ringte jeg politiet og sa hvor jeg var og at jeg var kidnappet. Jeg kunne høre politifolkene få meldingen over sambandet.

Det skal tydeligvis ha provosert den ene politimannen, forklarer ham.

– Da ser jeg politimannen kommer og river opp bildøren. Han ber om å få mobiltelefonen, men jeg vil ikke gi den fra meg. Da griper han etter den og kjører albuen over øyenbrynene på meg og tar albuen i halsen min og presser meg bakover. Da jeg tar vekk armen hans, slår han meg med knyttneven i leppa, slik at den sprekker. Deretter setter han kneet i underlivet på meg. Jeg spør den andre politimannen om hva som skjer, men han gjør ingenting, forteller mannen om situasjonen.

Motsatte seg kontroll

Imidlertid skal politiet ha en annen versjon av selve hendelsesforløpet og velger å anmelde 37-åringen for vold.

Politiførstebetjent og vaktleder ved Sandnes politistasjon Hanne Nedrebø sier mannen hadde tatt bilder av barn han ikke har noe forhold til. Derfor valgte politiet valgte å kontrollere ham.

– Han tok bilder av barna, og det ble det reagert på. Han motsatte seg kontroll av politiet og det ble utøvd vold mot offentlig polititjenestemann, sier hun til Aftenbladet.

Selv sier 37-åringen at han bare ville komme seg løs fra politimannen.

– Jeg sparket politimannen i beina inne i bilen. Politimannen lå over meg, og jeg ville komme meg løs. Jeg skulle ikke sparke i han, men i bilveggen, sier ham, og varsler at han vil anmelde politimannen til Spesialenheten for politisaker.

Les også: På kurs for å ikke bli terrormistenkt

Kilde: Aftenbladet.no

Mer om
annonse