Voilà, rykende ferske Android-apper

Det er mer enn Instagram som har dukket opp i Google Play den siste måneden.

Nye apper kommer hele tiden, og det er en umulig oppgave å få med seg alt. Her presenterer vi noen av nykommerne i applikasjonsbutikken Google Play (tidligere Android Marked), og vurderer om noen av dem fortjener en plass på listen over de essensielle Android-appene.

Samtidig kan du finne godbiter som ikke nødvendigvis passer for "alle" i dette app-sveipet.

Les også: Her er de nye Android-appene (mars/april)

Har du en iPhone? Sjekk listen over de essensielle iPhone-appene her

Instagram*

Foto-appen Instagram ble tilgjengelig på Android-plattformen i april, og har tilsynelatende blitt veldig godt mottatt av brukerne. Med denne appen kan du ta bilder og legge til effekter, for så å dele bildene med vennene dine.

Del retro-bildene dine via Instagram (gratis)

Google Drive*

Fra før hadde vi blant annet Dropbox, Sorami (Windows SkyDrive), Box og Mozy, men nå har også Google lansert sin egen skytjeneste. Her får du i likhet med de fleste andre 5 GB gratis lagringskapasitet, og kan kjøpe for eksempel 25 GB ekstra for rundt 15 kroner i måneden. Google Drive (Disk) har erstattet Documents (Dokumenter).

Ta backup av de viktigste til Google Drive (gratis)

Zombie Smash

Zombie-slakt er en gjenganger i populærkulturen. Det finnes allerede flere mobilspill som har en slik setting, men det nye tilskuddet Zombie Smash fra Zynga er et av de bedre vi har prøvd. Hensikten med spillet er naturligvis å slakte ned zombier. Grafikken er bra, og spillet byr på mye variasjon med flere ulike spillmoduser.

Kverk zombiene i Zombie Smash (9 kroner)

Gunman Clive

Et annerledes plattformspill hvor settingen er satt til Den ville vesten på 1800-tallet. Både grafikk og såkalt "gameplay" fortjener betegnelsen "old school", men det passer bra til spillet. Hensikten er å redde borgermester Johnsons datter, som har blitt kidnappet av en gjeng banditter.

Vinn duellen som Gunman Clive (6 kroner)

Rumble*

For mange av de som har gått lei av Wordfeud har Rumble blitt et morsomt alternativ. Dette spillet går ut på å lage så mange ordkombinasjoner som mulig på to minutter, ut fra de bokstavene du har fått tildelt på brettet.

Knus kollegaen din i Rumble (16 kroner)

Basketball Shoot

Ønsker du variasjon i tidsfordriv-spillene dine kan du fint laste ned Basketball Shoot. Du har sannsynligvis spilt noe lignende før, og det kan bli langdrygt i lengden, men dette spillet har i det minste okay grafikk.

Synk 3-poengere med Basketball Shoot (gratis)

Apotek1*

Apotek-kjeden Apotek1 har lansert en Android-app som gir deg mange råd og god veiledning på en rekke områder. Pollenvarsel, UV-varsel, BMI-kalkulator, reisetips og førstehjelp er noe av det appen har å by på. Appen er gratis, men merk at du også får sprøytet inn en dose markedsføring, ettersom Apotek1 er en kommersiell aktør.

Beskytt deg mot Timotei med Apotek1-appen (gratis)

Songify*

Endelig kan Android-brukerne gjøre som Britney Spears: synge med stemmen du har, behandle sporet med "auto-tuning", legge til musikk, og vips så har du en låt. Med Songify gjøres det meste automatisk i appen, og resultatet blir som regel mer morsomt enn hørbart.

Lag en egenkomponert ringetone med Songify (gratis)

Porselensguiden*

Finn nærmeste toalett på et kart med Porselensguiden. Kan være praktisk en gang i blant for folk flest, selv om appen først og fremst er utviklet med tanke på personer som lider av Chrohns eller ulcerøs kolitt.

Søk, løp og trekk ned med Porselensguiden (gratis)

* Disse appene er lagt til på listen over de essensielle Android-appene.

Les også: Dette er de skjulte Android-perlene

Les også
Sjekk de nye Android-appene
Les også
Dette er de essensielle iPhone-appene
Mer om
annonse