Tek.no

Nyhet

Kraftig innmat på Nokia N9

21 Jan 2011 12:50

Det nærmer seg Mobile World Congress i Barcelona, og der vil Nokia avsløre flere detaljer om den kommende MeeGo-mobilen Nokia N9.

Til nå har vi bare sett bilde av herligheten, og dermed bekreftet at den har et uttrekkbart tastatur, samt at den altså vil kjøre det nye operativsystemet MeeGo i stedet for Symbian^3. MeeGo er utviklet i samarbeid mellom Linux og Intel. 

Les også: Her er Nokias neste flaggskip

Nå har det lekket et par detaljer til om denne mobilen. Det finske teknologinettstedet Prosessori hevder å ha "sikre kilder" på at Nokia N9s prosessor har blitt klokket til 1,2 GHz. Det er i så fall kjappere enn noen annen Nokia-mobil til nå.

Nettstedet oppgir at prosessoren skal være av typen Intel Atom. GSMArena presiserer imidlertid at de tror det dreier seg om en prosessor som er basert på Intels Moorestown-plattform, ikke at de har stappet "en god gammel x86 Atom" i en smartmobil.

Videre vil Nokia N9 etter alle solemerker få det samme 12-megapikselkameraet som du nå finner i Nokia N8.

Det spekuleres også i om N9 vil få LTE-støtte, altså at den vil kunne brukes i 4G-nettet. Dette ryktet er mer usikkert enn de to ovennevnte, men hvis Nokia først skal lansere en 4G-mobil under Mobile World Congress virker dette som en svært sannsynlig kandidat.

Hvis alt dette slår til ligger mye til rette for at Nokia N9 blir et monster av en mobiltelefon.

Les også: MeeGo-mobilene kommer i 2011

Les også
Søndag braker det løs
Les også
Nokia tjener mindre
Les også
MeeGo-mobilene kommer i 2011
Les også
Her er Nokias neste flaggskip
annonse

Les også