Til hovedinnhold

Se de nye august-mobilene

I forrige måned kom det 10 nye mobiler i salg på det norske markedet, inkludert iPhone 4 og Samsung Galaxy S, noe som ikke er dårlig for en sommermåned. I august er det færre nye mobiler som kommer i butikk, og det er først og fremst rimelige modeller i mellomklassen som er å finne blant nykommerne.

Galaxy-familien til Samsung har fått et nytt medlem ved navn Galaxy 5. Sony Ericsson slipper en ungdomssjarmør på markedet, mens BlackBerry starter salget av en ny proffmodell. LG, Nokia og HTC kommer ikke med noe nytt i august.

SAMSUNG

Samsung i5500 Galaxy 5 - Smart og billig
Flere av Samsungs seneste smartmobiler går under navnet Galaxy, og hvis i5700 (Galaxy 3) er som lillebroren til i9000 (Galaxy S), så er nok i5500 (Galaxy 5) en enda enklere mobil enn dette igjen.

Touchskjermen er på 2.8 tommer med en oppløsning på 240 x 320 piksler, og inkluderer elementer fra produsentens eget brukergrensesnitt Touch Wiz v.3.3.. Samsung Galaxy 3 kjører operativsystemet Android 2.1, har et 2-megapikselkamera, 3G-støtte, GPS, Wi-Fi, Bluetooth, en 600 MHz-prosessor og støtte for minnekort inntil 16 GB.

Beste pris: 1 885 kroner

Her finner du beste pris på Samsung i5500 Galaxy 3

LES OGSÅ: Samsung slipper 7 nye mobiler

Samsung C3300 Champ - Touch under tusenlappen
Er du på utkikk etter en enkel og billig mobil kan kanskje C3300 være tingen. Funksjonene er begrensede, men du får i alle fall en 2,4-tommers berøringsskjerm med en oppløsning på 240 x 320 piksler, et enkelt 1,3-megapikslers kamera og FM-radio. Samsung Champ har verken støtte for 3G eller Wi-Fi, så mobilt internett går tregt fordi du må bruke EDGE i stedet.

Dette er altså en mobiltelefon som neppe vil pirre de mest mobilinteresserte, men som fint kan passe til noen som vil ha en mobil med berøringsskjerm uten for mange funksjoner, eller kanskje den egner seg som en mobil til poden.

Beste pris: 895 kroner

Her finner du beste pris på Samsung C3300 Champ

SONY ERICSSONSony Ericsson Spiro - med Walkman 4.0 og 3,5 mm jack
Sony Ericsson Spiro ble annonsert i april, og her kan du lese mer om både den og en annen musikkmobil ved navn Zylo.

Dette er en enklere musikkmobil i Sony Ericssons Walkman-serie, men på papiret ser den ut til å være den perfekte ungdomsmobil.

Spiro byr først og fremst på den nyeste versjonen av musikkspilleren Walkman og ikke minst 3,5 mm jack-plugg for vanlige hodetelefoner, noe som har vært etterlengtet på Sony Ericsson-mobiler i årevis.

Øvrige funksjoner er inkluderer et 2-megapikselkamera, Bluetooth v. 2.1, og FM-radio. Spiro har derimot ikke støtte for 3G eller Wi-Fi, men du kan koble deg til internett via EDGE. Mobilskjermen er på kun 2,2 tommer og har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Beste pris: 699 kroner

Her finner du beste pris på Sony Ericsson Spiro

BlackBerry


BlackBerry Pearl 3G 9105 - Hendig businesstelefon
Enkelte land har nå valgt å forby BlackBerry fordi telefonene er så sikre at de respektive myndighetene ikke klarer å overvåke trafikken til brukerne. For mange selskaper er derimot sikkerhet verdsatt høyt, og disse har lenge hatt en forkjærlighet for nettopp BlackBerry.
Den neste BlackBerry-mobilen som blir tilgjengelig for salg i Norge lyder navnet Pearl 3G 9105.

Denne har standard tastatur - ikke QWERTY -, støtte for 3G og Wi-Fi, GPS, 3,2-megapikslers kamera, støtte for micro-SD-kort, samt en rekke andre nyttefunksjoner. Skjermen har en oppløsning på 360 x 400 piksler, men merk at dette er ikke en berøringsskjerm.

Leverandør Trigcom oppgir at prisen uten abonnement er 5 199 kroner for BlackBerry Pearl 3G 9105.

LES OGSÅ: Voíla, her er juli-mobilene

Mer om
annonse