Tek.no

Nyhet

Sjekk disse mobilkuppene

23 Okt 2010 06:00

Nordmenn handler mobiler som aldri før, og de færreste av oss lar det gå mer enn to år mellom hver gang vi skaffer ny. Det er en dyr vane, og ekstra dyr kan den bli om du handler i første og berste nettbutikk. Havner du feil sted risikerer du nemlig å betale grov overpris.

Vi har undersøkt prisene på 30 populære mobiltelefoner, og forskjellene er oppsiktsvekkende store.

Svindyr iPhone
Det mest hårreisende eksempelet er iPhone 4. Kjøper du den populære telefonen hos Dustin i største utgave vil vil du betale heftige 12 329 kroner. Går du heller til Apple Store kan du få to iPhone for den samme prisen. Og da har du ennå 700 kroner til gode!

Ludo Store har også lagt seg mange tusenlapper over Apple Store i pris, men de forsvarer praksisen.

- Vi er dyrere fordi dette er prisen jeg får når jeg kjøper på tradermarkedet. Der går varen gjennom mange ledd og legger på seg i pris. Vi kan ikke konkurrere på pris med Apple Store som plukker fra eget produksjonsbånd, har direktør for Ludo Store, Per-Ivar Kleivdal, tidligere forklart til Mobilen.no.

72 % dyrere
En annen modell med stort sprik er Samsung S8000 Jet. Punger du ut de 3099 kronene Elprice forlanger har du betalt 72 % mer enn du trenger.

På den populære nykommeren Samsung Galaxy S kan du spare 1500 kroner ved å handle rett sted. Designmobilen LG GD880 Mini har en prisforskjell på nesten 1400 kroner.

Det er nettbutikkene til Expert, Deal og Multicom som går igjen i listen over dyreste forhandlere, mens Pixmania, Abbo, Netonnet og Papyrus jevnt over holder de laveste prisene. Noen butikker er både dyrest og billigst til tider – for eksempel Elprice – så det gjelder å sjekke prisen for hver enkelt telefon.

Prissøket
Prisforskjellene har vi funnet ved å bruke vår Prissøk-tjeneste. Den har flere tusen søk hver dag, og samler over 200 000 varelinjer fra de mest kjente nettbutikkene med priser på det meste du måtte ønske deg av forbrukerelektronikk.

Husk at selv om pris er viktig, gjelder det også å tenke på service og kjøpsbetingelser fra butikken sin side. Les butikkerfaringene, og del gjerne dine erfaringer med andre lesere.

Butikkenes priser er hentet inn fredag 22. oktober mellom klokken 11:00 og 13:00. Vi gjør oppmerksom på at prisene endrer seg ofte, klikk på lenkene i tabellen under for å finne laveste pris akkurat nå.

Les også
LG Optimus One vs HTC 7 Trophy
Les også
HTC Desire HD
Les også
Ville prisforskjeller på TV
Les også
Ikke la deg lure i butikken
Les også
Er du fornøyd med nettbutikkene?
annonse

Les også