Til hovedinnhold

Kodak har lansert mobil for fotoentusiastene med 10 prosessorkjerner

Prøver seg på mobilmarkedet igjen med «Kodak Ektra».

Den tidligere giganten innen fotofilm, Kodak, opplevde store problemer etter at digitalkameraene begynte å gjøre sitt inntog. I et forsøk på holde hodet over vannet entret selskapet mobilmarkedet i fjor med en Androidmodell kalt IM5. Denne ble ingen stor suksess, og nå prøver de seg igjen.

I en pressemelding har Kodak nemlig avduket sin nye Android-baserte mobilmodell Kodak Ektra, som ikke uventet henvender seg spesifikt til fotoentusiastene. Mobilen er oppkalt etter de gamle filmbaserte Ektra-kameraene til Kodak.

Klassisk design

Den har et design inspirert av det klassiske kameradesignet, med det klassiske lærbelegget og solid metall på sidene. Den har også et tykt, rundt grep i den ene enden, og byr på fysisk utløserknapp på toppen når du holder mobilen horisontalt, slik at du kan ta bilder på omtrent samme måte som du ville med et dedikert fotoapparat.

Det store hovedkameraet på baksiden har en oppløsning på solide 21 megapiksler og et f/2.0 objektiv. Optisk bildestabilisering er også på plass, men ingen optisk zoom, selv om det kanskje kunne se slik ut. Frontkameraet er på 13 megapiksler og kommer med fasedeteksjon.

Mobilen har mange manuelle kamerafunkskjoner og et klassisk funksjonshjul med fysiske tilbakemeldinger.

10 prosessorkjerner

Av andre fotovennlige funksjoner har mobilen et funksjonshjul i DSRL-stil på berøringsskjermen, som gir haptiske tilbakemeldinger slik at det skal føles litt mer «fysisk». Kameraappen har ellers avanserte manuelle funksjoner, og det følger også med programvare som kan bildene «profesjonelle» effekter.

Selve mobilspesifikasjonene er hellet ikke dårlige. Kodak Ektra har en Helio X20-brikke på 2,3 GHz med hele 10 kjerner, 3 GB minne og 32 GB lagringsplass som kan utvides med microSD. Batteriet er på 3000 mAh.

Mobilen vil bli tilgjengelig i Europa til en pris på 449 britiske pund, cirka 4500 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon kan du finne på produktsiden.

Nå blir mobilene enda kraftigere: Huawei har lansert en skikkelig muskuløs, ny prosessorbrikke til mobiler »

Les også
Denne nye brikken visker ut skillet mellom smartklokker og mobiltelefoner
Les også
HTC har lansert en ny og rimeligere utgave av One A9
Les også
Xiaomi Redmi Note 4 er kjempebillig, men byr på 10 prosessorkjerner og saftig batteri
annonse