– Pianolakk-versjonen av iPhone 7 får lett små riper

Apple har kommet med en advarsel for folk som er interessert i den blanke, sorte utgaven.

Apples neste flaggskip ble endelig lansert på selskapets direktesendte arrangement nylig. Som ventet kommer iPhone 7 i flere utgaver, hvorav én har en blank, sort «pianolakk»-overflate. Om du sikler på denne varianten har Apple opplysninger det kan være verdt å få med seg, som The Verge melder.

Det ser nemlig ut til at pianolakk-versjonen av iPhone relativt lett får merker. Opplysningene kan man lese med liten skrift helt nederst på Apples egen produktside for iPhone 7.

Anbefaler deksel

På siden opplyser Apple at den blanke overflaten kan pådra seg fine merker ved langvarig bruk. Apple bruker ordet «mikroskopiske riper», som ikke nødvendigvis innebærer riper i vanlig forstand.

Her ser du hele sitatet fra Apples nettside:

«Den gagatsvarte utførelsen på iPhone 7 oppnås gjennom en omhyggelig, nitrinns anodiserings- og poleringsprosess. Overflaten er like hard som på andre anodiserte Apple-produkter. Likevel er det mulig at det kan oppstå mikroskopiske riper i den høye glansen etter en tids bruk. Hvis du vil unngå det, foreslår vi at du bruker et av de mange beskyttelsesdekslene som finnes for iPhone.»

iPhone 7 i «Jet Black», slik den fremstod da vi tok en titt på telefonen.

Akkurat hvor mye eller lite som skal til for å etterlate disse merkene på den blanke overflaten er uvisst, men Apple anbefaler altså at brukere som er bekymret for dette skaffer seg et deksel til mobilen for å beskytte den.

Selskapet opplyser for ordens skyld at overflaten er like hard som på andre modeller, men at det er de blanke egenskapene som kan forvitre.

Svært mottakelig for fingermerker

Da vi tok en titt på iPhone 7 kunne vi konstantere at den blanke versjonen tiltrekker seg fingermerker på svært effektivt vis, men det er kanskje bare å forvente med en slik overflate. I hvilken grad den også lar seg ripe opp vil vi trolig få vite når den havner i hendene på forbrukerne.

I tillegg til pianolakk, eller «gagatsvart» som Apple kaller det, kommer iPhone 7 også i matt svart, sølvgrå, rosegull og gull. Telefonen dukker opp i norske butikker allerede i første runde som starter 16. september, og prismessig starter den på rundt 7400 kroner. Forhåndsbestillingen åpner i dag.

Apple lanserte også ny smartklokke: Slik er Apple Watch Series 2 »

Les også
Avslørt: Pianolakk-versjonen av Samsung Galaxy S7
Les også
Samsung skal trolig også lansere en «pianolakk»-versjon av toppmodellen sin
Les også
Pianolakk-versjonen av iPhone 7 kan bli vanskelig å få tak i
Les også
Apple iPhone 7: Endelig en iPhone som er vanntett
Les også
Planlagt å kjøpe iPhone 7 i morgen? Det kan bli ekstremt vanskelig
Les også
Vi har fått prøve den nye iPhone 7
Les også
Nå er iPhone 7 lansert
Les også
Dette var alt Apple lanserte
annonse