Nyhet

Microsoft gjør store endringer

Selskapet omstrukturerer seg for å møte morgendagens utfordringer.

At Microsoft planla store strukturelle endringer i selskapet har vært kjent en stund allerede, men nå er endelig katta ute av sekken.

Administrerende direktør Steve Ballmer har avslørt planene til den amerikanske IT-giganten, og omstillingene går som ventet ut på å tilpasse Microsoft til en hverdag der økosystemet i stadig større grad har blitt forent til ett.

Sjefer bytter stillinger

Sjefen for den tidligere avdelingen for Windows Phone, Terry Myerson, går nå over til å lede en helt ny avdeling for operativsystem – inkludert Windows og Xbox. Den nå tidligere Windows-sjefen Julie Larson-Green går derimot over til lederstillingen innenfor utvikling av maskinvare.

Avdelingen for nettsky og bedrift skal ledes av Satya Nadella, og denne gjengen skal passe på og utvikle teknologien bak datasentre, databaser og andre bedriftrelaterte emner. Eric Rudder fortsetter imidlertid som sjef for forskningsbyrået til Microsoft, mens markedsføringsavdelingen får Tami Reller som leder. Hun var tidligere økonomisjef for Windows.

Alt i ett

Forandringene skal ifølge Ballmer gjøre Microsoft bedre rustet til å innovere mer effektivt, og han skriver følgende i et memo:

«Vi vil arbeide for en enkel opplevelse for alt som betyr noe i livet til en person. Én opplevelse, ett selskap, én læringskurve, ett sett med apper og én personlig samling med underholdning, bilder og informasjon overalt. Én butikk for alt. Microsoft har en klar mulighet til å tilby forbrukere en sammenhengende opplevelse på tvers av alle sider ved livene deres, enten skjermen er liten og bærbar, en telefon, et nettbrett, en 85-tommer eller andre skjermer og enheter vi ikke har begynt å forestille oss ennå».

Les hele memoet til Steve Ballmer hos AllThingsD.

Første steg videre:
Her er nyhetene i Windows 8.1 »

(Kilder: AllThingsD via Gizmodo)

annonse