Til hovedinnhold

Kinesisk råtass-mobil kommer til Norge

Oppo bekrefter at de vil teste toppmodellen Oppo Find 5 på det norske markedet.

Den kinesiske mobilprodusenten Oppo annonserteførste juledag på sin Facebook-side en ny 32 GB-utgave av mobiltelefonen Oppo Find 5 - en telefon med svært gode tekniske spesifikasjoner.

Det mest overraskende med annonseringen var at Norge sto på listen over land som vil få telefonen.

Oppo-telefonene har nemlig inntil nå ikke vært tilgjengelig i Norge, og heller ikke særlig mange andre steder utenfor Kina.

Fra Oppos Facebook-side.
Oppo Find 5.Foto: Oppo
Kameraet på baksiden skal være verdens første som klarer å filme med 120 bilder i sekundet.Foto: Oppo

Amobil.no har i dag fått bekreftet at telefonen vil komme til Norge, men i første omgang vil den kun være mulig å bestille på nettet.

- Dato for når den er tilgjengelig er foreløpig ubekreftet. Vi vil teste det norske markedet gjennom online-kanaler først, opplyser en representant for Oppo Mobile.

Verdens første full-HD-telefon

Oppo Find 5 har imponerende spesifikasjoner, og er såvidt vi vet verdens første full-HD-telefon.

Med en 5-tommers skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 punkter har telefonen en pikseltetthet på hele 442 piksler per tomme. Til sammenligning har iPhone 5 en pikseltetthet på 326 piksler per tomme.

Telefonen er ellers utstyrt med en kraftig Qualcomm-systembrikke med fire 1,5 GHz Krait-kjerner.

I tillegg til Norge, vil telefonen også bli tilgjengelig i en rekke andre europeiske land, som Danmark, Sverige, Finland Frankrike, Tyskland, Spania og Storbritannia. Telefonen vil også lanseres i USA, og selvfølgelig i Kina.

Norske priser er ikke kjent, men Oppo oppgir en pris på 499 dollar for 16 GB-versjonen og 569 dollar for 32 GB-versjonen.

Les også: Oppo med verdens første full-HD-telefon

annonse