Nå bruker Google «kunstig hjerne» til å luke ut søppelpost

Avansert teknologi skal gjøre søppelsorteringen mer intelligent.

Blokkeringen av søppelpost har generelt sett blitt ganske god hos de fleste e-post-leverandørene, men hundre prosent treffsikkert er det ikke. Nå melder Google i en bloggpost at de har tatt i bruk et nytt system som skal sørge for enda høyere presisjon når det gjelder identifiseringen av søppel.

Den nye teknologien selskapet har integrert i sin Gmail-tjeneste er et kunstig «nevronettverk», det vil si en kunstig intelligens-teknologi som henter inspirasjon fra hjernens virkemåte.

Skal oppdager «utspekulert» søppelpost

Det betyr at den er i stand til å «lære» mønstre og brukerens preferanser på en langt mer avansert måte enn tidligere. På den måten skal teknologien filtrere bort selv den mest «utspekulerte» formen for uvelkomne e-poster.

Gmail har nå smartere søppelpost-blokkering. Foto: Bloomua/Shutterstock.com

Det nye søppelpost-filteret skal kunne identifisere og blokkere e-poster som er spesifikt designet for å fremstå som legitime, som igjen skal redusere faren for å bli utsatt for såkalte «phishing»-svindel.

Dette er svindel som innebærer å sende e-poster som for eksempel gir seg ut for å komme fra kjente kilder, og legge ved programvaretillegg som installerer ondsinnet programvare som henter ut sensitive opplysninger om brukeren.

Avansert teknologi

Google har jobbet med den såkalte nevronettverk-teknologien i en del år allerede. I et blogginnlegg fra 2012 skriver Google at teknologien fungerer ved å benytte algoritmer som bygger kunstige, nevronettverk som simulerer læringsprosessen til hjernen, det vil si at algoritmene bygger nye forbindelser mellom «hjernecellene».

Det første slike nettverket benyttet datakraft fra til sammen 16 000 prosessorkjerner fra selskapets datasentre, og hadde én milliard slike «nerveforbindelser». Som Google peker på har menneskehjernen til sammenligning rundt 100 billioner, altså hundre tusen milliarder, forbindelser.

Her er en annen ny e-post-funksjon Google nylig innførte: Nå kan du angre e-posten du nettopp sendte »

(Via Gizmodo)

Les også
Lei av irriterende e-poster? Nå blir det lettere å blokkere dem
Les også
Falske Windows 10-oppgraderinger kan ta over PC-en din
Les også
Nå kan du angre e-posten du nettopp sendte
Les også
Slik skal IBMs «tenkende» datamaskin kurere kreft
annonse