Til hovedinnhold

Boeing demonstrerer effektiv anti-drone-laser

Kan styres med en Xbox 360-kontroller.

Boeing

Vi elsker droner, men for myndighetene og militæret representerer de en ny utfordring. Droner kan nemlig brukes til mye uhyggelig, og dermed er det en fordel om man kan stanse dem raskt og effektivt.

Om man kan gjøre det ved hjelp av kul teknologi, er det en bonus.

Dette leder oss til Boeing, som nå har utviklet en laserkanon spesialdesignet for å skyte ned droner. Og for en gangs skyld er det ikke snakk om et gigantisk, plasskrevende monster, slik disse laserkanonene har en tendens til å være.

I stedet ser kanonen ut som et forvokst fartskamera, og er montert på et stativ slik at den enkelt kan svinge rundt og siktes der man trenger det.

Boeing presenterer dronedreperen sin.

Et effektivt våpen

I en demonstrasjon nettstedet Wired var med på, brukte kanonen to sekunder på å uskadeliggjøre en stillestående drone.

Boeing vil ikke røpe hvilken rekkevidde kanonen har, men sier at om du kan se en drone ved hjelp av kikkert, kan du også skyte den ned.

Mer bakgrunnsinformasjon om Boeings satsning på laservåpen.

Man styrer kanonen med noe så enkelt som en Xbox 360-kontroller og en ordinær bærbar PC, og den spesiallagde programvaren kan også sikte selv.

Man trenger heller ikke absurd mye strøm for å kjøre laseren – den plugges i en normal stikkontakt, men man kan også kombinere den med en batteripakke eller en generator.

Mens prototypen er stasjonær, skal den ferdige versjonen også kunne monteres på kjøretøyer.

Boeing ser for seg at kanonen for eksempel skal kunne brukes til å vokte ulike offentlige bygninger, og har jobbet for å sikre at kostnadene skal være så lave som mulig slik at det blir enkelt for myndighetene å investere i kanonene.

Kanskje kan slike kanoner også vokte fengsler i fremtiden
Så blir det ikke mer smugling av porno og dop via lufta »

(Kilde: Wired)

annonse