Tek.no

Nyhet

Teslas nye og romslige modell nærmer seg endelig lansering

SUV-modellen «Model X» er rett rundt hjørnet.

Tesla
Eigil Knudsen
6 Aug 2015 21:40

Tesla har blitt en høyt profilert elbil-produsent, men har hittil kun lansert to modeller; Tesla Roadster og den mye omtalte bestselgeren Model S. Andre modeller har imidlertid også blitt kunngjort, deriblant billigmodellen «Model E», og for flere år siden ble også en SUV kalt «Model X» kunngjort.

Nå ser det endelig ut til at sistnevnte snart ruller ut på veiene, etter en rekke forsinkelser. Tesla la nemlig nylig frem sine seneste kvartalsresultater i et brev til aksjonærene, og kunne i den forbindelse avsløre at Model X skal lanseres i september.

Har laget flere testmodeller

Model X vil bruke den samme produksjonslinjen som Model S, som nå er blitt utvidet med nytt utstyr. For å teste utstyret skal Tesla allerede ha produsert et antall komplette Model X-modeller, ifølge Tesla.

Model X får måkevingedører. Foto: Tesla

Selskapet skal for øyeblikket være i ferd med å finjustere produksjonslinjen og fullføre avtaler med leverandører i forberedelsen av Model X-produksjonen. Et nytt lakkeringsanlegg for den nye Tesla-bilen er også på plass.

Det er usikkert hvor mange Model X-modeller Tesla kommer til å produsere i første omgang, men i brevet til aksjonærene skriver selskapet at blant de 12 000 bilene som etter planen skal produsere i det tredje kvartalet vil den nye SUV-en kun utgjøre et «lite» antall.

Vil trolig koste omtrent det samme som Model S

Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene har ikke Tesla kommet med offisielle kunngjørelser. Da Elon Musk først kunngjorde modellen i 2012 kunne imidlertid New York Times melde at bilen deler rundt 60 prosent av komponentene med Model S, men at den veier rundt 10 prosent mer.

Den kommer med firehjulstrekk som standard og er utstyrt med måkevingedører. Ifølge Musk skal bilen kunne akselerere fra 0-100 kilometer i timen på rundt 4,4 sekunder. Ifølge opplysningene fra 2012 får den videre et batteri på enten 60 eller 85 kilowattimer. Prisen skal visstnok ligge ganske nær Model S, men har altså heller ikke blitt kunngjort ennå.

For mer informasjon er det nok smart å holde et øye med produktsiden hos Tesla.

Tesla-bilene er dessverre utsatt for hacking: Nylig klarte hackere å ta kontroll over en Model S »

(Via Bloomberg, Slashgear)

Les også
Denne «robot-slangen» lader elbilen helt på egen hånd
Les også
– Tesla vurderer Uber-lignende tjeneste – med selvkjørende biler
Les også
Hackere tok kontroll over Tesla Model S
Les også
Snart får Tesla flere autopilot-funksjoner
Les også
Tesla-grunnleggerens supertog kan bli «gratis» å bruke.
annonse

Les også