Nyhet

Steam opplevde sikkerhetstrøbbel i julen

Brukere fikk tilgang til kontoinformasjon om andre brukere.

Julen er over for denne gang, og det var ikke alle som hadde en smertefri høytidsfeiring, heller ikke i teknologiverdenen. Nettstedene Kotaku og Forbes melder at den populære, digital distribusjonsplattformen Steam opplevde en merkverdig og alvorlig sikkerhetsfeil i julen.

Steam-brukere som logget seg på tjenesten første juledag opplevde nemlig å få tilgang til den private informasjonen til andre Steam-brukere.

Viste deler av kredittkortnumre

Informasjonen dukket opp når brukere klikket seg inn på kontoinformasjon-siden i Steam, og omfattet både navn, adresse, e-postadresse, kjøpshistorikk og de siste sifrene av brukernes kredittkortnumre.

Som et resultat av den snodige feilen ble Steam-butikken midlertidig stengt av Valve, og enda litt senere kom selskapet omsider med en offisiell uttalelse.

I uttalelsen forklarer Valve at feilen oppstod som et resultat av en konfigurasjonsendring i Steam som fant sted tidligere på dagen. Dette skal ha ført til en cache-feil som gjorde at noen brukere vilkårlig fikk se sider som var generert for andre brukere i en kort tidsperiode.

Mener det ikke er noen fare

Valve forsikrer at feilen nå er rettet opp, og sier samtidig at de ikke tror feilen har gjort det mulig å utføre noen former for uautoriserte handlinger utover å simpelthen se kontoinformasjonen til andre.

Som Forbes peker på kan det muligens argumenteres for at Valves uttalelse delvis bagatelliserer faren ved å vise all den personlige informasjonen til andre brukere, særlig deler av kredittkortnumre.

Nettstedet Neowin meldte tidligere denne måneden at den hackergrupp kalt «SkidNP» truet med å utføre et angrep mot Steam i julen, men ifølge Forbes er det tvilsomt at det nylig rapporterte Steam-problemet skyldes et hackerangrep. Uansett skal problemet altså være fikset, om vi skal tro Valve.

Steam OS skulle gjøre Linux mer populært blant spillere: Det har tilsynelatende ikke skjedd »

Les også
Nå får du mer båndbredde å boltre deg på hos Steam
Les også
Linux er fortsatt ingen spillerfavoritt, til tross for nye SteamOS
Les også
Steam får sin egen rimelige strømmeboks
Les også
Steam slettet mesteparten av innholdet på PC-en
annonse