Til hovedinnhold

Valve samarbeider med HTC om VR-sett

Enda en, eller to, aktører melder seg inn i VR-kappløpet.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Tek.no/Barcelona: HTC og Valve er kanskje ikke de to aktørene som det er mest naturlig at innleder et samarbeid, men nå er det nettopp det som har skjedd. Nå er det verken en telefon eller et spill vi snakker om, men snarere et skikkelig VR-sett.

Det er mange aktører som er med på arenaen for virtuell virkelighet, deriblant Samsung, Zeiss, Sony, Microsoft, Razer og Google med sin superbillige pappvariant.

Valve har allerede annonsert at de skal inn på VR-markedet, og skal avduke løsningen sin på GDC – The Game Developers Conference – som sparkes i gang i San Fransisco nå til uken. Vi tviler litt på at Steam har to jern i ilden, så mest trolig er det vi fikk se sammen med HTC nettopp den satsningen som Valve har snakket om.

Flere spill kommer

VR-settet fra HTC heter Vive, og skal ifølge HTC bygge på ValveVR. Dermed tyder ting på at det Valve kommer med er en mer eller mindre åpen løsning slik som Razer allerede har kommet med.

Med Valve-samarbeidet kan HTC også love en serie med spill som vil støttes av Vive. Disse er riktignok ikke kommet enda, men Valve jobber med saken med full damp.

Vive får en skjerm på 1200 ganger 1080 piksler på hver øye, og det beste er kanskje oppdateringsfrekvensen, som er på gode 90 bilder i sekundet. VR-settet er også pakket med sensorer, slik at det har full kontroll over hva du gjør med hodet ditt.

Vi har prøvd Razers nye VR-satsning, det kan bli en vinner »

annonse