Til hovedinnhold

Nå kan du få opp Googles søkeresultater i ekte Star Wars-stil

Google har fått Star Wars-feber, og feirer med mye moro for fansen.

Skjermdump/google.com

Den nye Star Wars-filmen «The Force Awakens» nærmer seg med stormskritt, og i den forbindelse har Star Wars-feberen startet for alvor. Ikke overraskende er det mange fans av serien i IT-miljøet, ikke minst hos Google, som nå hyller filmserien på sin egen måte.

Som selskapet skriver på bloggen sin har Google nå gjemt flere «påskeegg» for Star Wars-fansen i flere av sine tjenester, inkludert søkemotoren.

Søkeresultater i velkjent drakt

Som en del har oppdaget innebærer ett av disse påskeeggene at det skjer noe ganske spesielt om man skriver inn den velkjente setningen «a long time ago in a galaxy far, far away» i søkefeltet.

Google gir deg også muligheten til å velge den mørke eller lyse siden, og gir deretter tjenestene sine temaer og detaljer som passer til valget.

Da vil søkeresultatene nemlig ikke bli listet opp på vanlig måte, men derimot i form av en rullende, gul tekst lik den vi kjenner fra åpningen til Star Wars-filmene - akkompagnert av den ikoniske musikken fra filmserien.

Resultatene ruller automatisk oppover, men du kan stanse rullingen med en egen pause-knapp, og det er også mulig å skru av musikken. Dette er imidlertid ikke det eneste Star Wars-snadderet Google har i ermet.

Velg «lys» eller «mørk» side

I blogginnlegget avslører selskapet også en ny nettside med Star Wars-tema, hvor man kan velge å ta Google-kontoen sin enten til den «lyse» eller den «mørke» siden. Etter man har tatt valget kan man så klikke på de ulike Google-tjenestene, som da vil by på ulike Star Wars-relaterte detaljer.

Eksempelvis vil Gmail få et Star Wars-bakgrunnsbilde og en lyssabel som innlastings-indikator, og som blant andre IFLScience har merket seg vil Street View-figuren i Google Maps ta form som en opprørspilot fra filmserien. Det finnes også flere skjulte Star Wars-påskeegg rundt omkring.

Google har også latt seg inspirere av Star Trek:
Selskapet pusler med en kommunikasjonsenhet som ligner på den fra serien »

annonse