Disney har sluppet en Netflix-konkurrent

Briter får boltre seg i film, musikk og bøker fra mediegiganten.

Enten du er voksen, ungdom eller barn har du trolig et eller annet forhold til Disney – enten gjennom bøker, tegneserier eller filmer. Trolig alle tre.

For opp gjennom årene har The Walt Disney Company klart å kverne ut enorme mengder med materiale, så det er ikke akkurat innholdet det vil stå på når Disney nå har åpnet sin egen strømmetjeneste DisneyLife. Gjennom én app tilbys filmer, TV-programmer, bøker og musikk fra selskapets mange univers.

Men dette kommer naturligvis ikke gratis, og er dessuten for tiden kun tilgjengelig i Storbritannia. Månedsprisen er satt til 9,99 britiske pund, som med dagens kurs tilsvarer 130 norske kroner.

For hele familien

For denne prisen skal den samme kontoen kunne brukes på opp til ti forskjellige enheter med iOS eller Android, og da med inntil seks forskjellige profiler, slik at alle i en vanlig familie vil kunne ha sin egen profil.

Foto: Disney

Disse profilene vil også kunne settes opp med sperrefunksjoner, slik at bekymrede foreldre vil kunne ha en viss kontroll på de håpefulles tidsbruk og innholdskonsum.

Vi biter oss også merke i at det selv om det i hovedsak er en strømmetjeneste, skal det også være mulig å laste ned innhold til en enhet for å ha med seg på reise – noe du eksempelvis ikke kan med Netflix.

I tillegg skal abonnentene kunne laste ned én gratis Disney-app hver måned.

Skal ekspandere

Selv om DisneyLife per i dag altså kun er tilgjengelig i Storbritannia, skal Disney ha planer om å lansere tjenesten også i andre europeiske land. Dette er tydelig med tanke på at noe av innholdet allerede i dag er tilgjengelig på opp til fem forskjellige språk – fransk, tysk, italiensk og spansk i tillegg til engelsk.

Hvorvidt vi en dag vil se DisneyLife i norsk språkdrakt gjenstår å se, men dersom tjenesten slår an i andre land ser vi det slett ikke som umulig.

Kun én Disneyfilm er inspirert av Norge:
Se kartet over hvor de 57 Disney-filmene stammer fra >>>

(Kilde: TechCrunch)

Les også
Disney vil bidra til å lage proteser som barn faktisk vil bruke
Les også
Disney har gjort fargelegging mer spennende
Les også
Dette er teknikken bak den avanserte lyssettingen i Disneys animasjonsfilmer
Les også
Disney vil slippe roboter løs i parkene sine
annonse