Til hovedinnhold

Supertastaturet Optimus Popularis har fått slippdato

Optimistiske millionærer kan glede seg til mars måned. Vi andre er skeptiske.

Det påstås at den som venter på noe godt og dyrt, ikke venter forgjeves. Men tatt i betraktning våre erfaringer med det russiske designstudioet Art Lebedev, er det godt mulig at det gamle ordspråket må melde pass.

Saken gjelder naturligvis det lille spesialtastaturet Optimus Popularis, som har vært inn og ut av nyhetsbildet siden 2008. Tradisjonen tro har Art Lebedev holdt oss på pinnen siden de begynte å ta imot forhåndsbestillinger for drøye to år siden, og nå hevdes det på de russiske hjemmesidene at tastaturet skal slippes 20. mars i år.

Art Lebedev har tatt seg god tid med Optimus Popularis.Foto: Art Lebedev

Det kan være gode nyheter for den som fremdeles sitter og venter. På den annen side har vi altså her med Art Lebedev å gjøre, som på CES-messa i 2012 fikk sin salgsrepresentant Julia Melnova til å forsikre oss om at disse tastaturene skulle være på markedet i løpet av sommeren. Ja, sommeren 2012.

Så det er lov å være litt skeptisk.

Spennende konsept

Ideen bak tastaturet er smart nok: Hver eneste tast er ikke bare en vanlig tast – det er også en fargeskjerm med en oppløsning på 72 x 72 piksler. Med litt ekstra maskinvare og programvare i bakgrunnen, vil det da kjapt og enkelt kunne endre mellom totalt forskjellige tastaturoppsett – det være seg til andre språk eller spesielle oppsett for spill eller programmer.

Foto: Art Lebedev

Uheldigvis betyr dette at det lille tastaturet i plast og aluminium også har en ganske heftig prislapp. Det er for øvrig en prislapp som stadig har gått siden konseptet kom på banen for nesten seks år siden.

De internasjonale hjemmesidene lister Popularis med en pris på 83 tusen rubler, mens du på de russiske sidene kan få det til halve prisen. Vi håper sistnevnte er riktig, ettersom 83 000 rubler tilsvarer nesten 15 000 norske kroner.

Uansett er prisen nå høyere enn forespeilet for tre år siden.

Du kan lese mer og – hvis du er litt (vå)gal av deg – forhåndsbestille Optimus Polularis på Art Lebedevs hjemmesider.

Ikke bare Art Lebedev tar seg god tid:
Corsair brukte 15 måneder på å få lys i spilltastene >>>

Kilde: XbitLabs

Les også
Das Keyboard Model S Professional: Dette tastaturet skal gi skikkelig lavlytte skriveøkter
Les også
Endelig et mekanisk tastatur uten støyen
Les også
– Popularius kommer denne sommeren
Les også
Nå kan Popularis forhåndsbestilles
Mer om
annonse