Denne pinne-PC-en byr på ekstra mye kraft

«MagicStick» leverer vesentlig høyere ytelse enn mange av konkurrentene.

Såkalte pinne-PC-er, små datamaskiner som er laget for å plugges rett inn i TV-en eller PC-skjermen, begynner å bli ganske tallrike. Mange av dem byr også på relativt like spesifikasjoner, men nå har det dukket opp en ny modell som skiller seg litt ut på ytelsessiden.

Den nye pinne-PC-en heter «MagicStick». Produktet ble opprinnelig lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo, hvor det nå er fullfinansiert og klart for bestillinger.

8 GB minne og USB 3.1

Det spesielle med MagicStick er blant annet at den kommer med opptil 8 GB minne, altså fire ganger mer enn konkurrenter som Intel Compute Stick, Google Chromebit og Asus VivoStick.

MagicStick. Foto: Indiegogo

I tillegg skal den nye pinne-PC-en være den første som kommer med den ennå relativt nye USB 3.1-standarden, som takler en overføringshastighet på inntil 10 Gbit/s. Pinnen har én USB 3.1-port, i tillegg til to USB 3.0-porter og én USB Type-C-port.

Ellers blir MagicStick også blant de første pinne-PC-ene som kommer med prosessorer basert på Intels relativt nye Cherry Trail-arkitektur, som betyr enten firekjerners Atom X5 på 1,4 GHz eller Atom X7 på 1,6 GHz. Lagringsplassen ligger på også ganske solide 128 GB som kan utvides til 256 GB via MicroSD-kort.

Kostbar

Videre benytter pinne-PC-en HDMI 2.0-standarden, som skulle legge til rette for 4K-avspilling med 60 bilder per sekund, og 802.11ac Wi-Fi. I motsetning til en del av konkurrentene ser den imidlertid ikke ut til å komme med Bluetooth.

Det er for øvrig verdt å merke seg at MagicStick også kan leveres med både Windows 10 og Android 6.0 installert, i tillegg til at produktet også støtter Linux. PC-en er altså nå lagt ut for bestilling, og for å sikre deg et eksemplar ev den kraftigste utgaven må du ut med 500 dollar, cirka 4200 kroner. Les mer hos Indiegogo, og se også video under.

Google er blant de seneste store IT-selskapene med en egen pinne-PC: Chromebit er en Chromebox i pinneform »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå blir Intels pinne-PC langt kraftigere
Les også
Dette er TV-boksen for nerdene
Les også
Google har lansert pinne-PC som kan plugges rett i TV-en
Les også
Denne fullverdige Windows 10-PC-en er på størrelse med en mobiltelefon
annonse