Tek.no

Nyhet

Nå kan du skjelle ut sjefen – helt anonymt

Tjenesten TellYourBoss passer perfekt for konfliktsky ansatte.

Istockphoto
29 Aug 2012 11:30

Brenner du inne med noen sannheter du gjerne skulle ha fortalt sjefen til din? Du er garantert ikke alene. Mange frykter at de kan miste muligheten for forfremmelse eller lønnspålegg, dersom de sutrer og klager for mye overfor ledelsen.

Nå finnes det en ny tjeneste som hjelper konfliktsky arbeidere med å få lettet på trykket. TellYourBossAnything.com gjør det mulig å kommunisere anonymt med sjefen.

Meldingene skal være på minimum 100 tegn, og du må opplyse om din e-postadresse og besvare en bekreftelsesmail, før beskjeden blir sendt.

Virker også motsatt vei

Det er ikke bare sinte lønnsmottakere som kan bruke den kanadiske tjenesten. Dersom sjefen har følelsen av at de ansatte ikke tør å si sin ærlige mening, kan hun, eller han, også bruke programmet til å etterspørre navnløse tilbakemeldinger fra arbeidsstokken.

Godtar ikke sjikane

Det er naturligvis en fare for at TellYourBossAnything blir en kanal for hets og mobbing av forsvarsløse mellomledere. Derfor har utvikleren Happiily lagt inn et filter som sorterer ut noen av de styggeste ordene i språket.

Vi ble kastet ut

Men hva om du skriver på norsk? Er det da fritt fram for uthenging?

Vi testet dette ved å sende en noenlunde sjikanøs melding til Teknofils redaktør (se bildet til høyre). Etter noen timer fikk vi en mail som slo fast at "Your account has been suspended".

Du blir altså pelmet rett ut, hvis skaperne av tjenesten oppdager at du sender trusler eller sjikane.

– Dersom du ikke oppfører deg ondskapsfullt, lover vi til gjengjeld at vi holder identiteten din skjult, sier Tom Williams, den 33-årige grunnleggeren av Happiily til Bloomberg Businessweek.

Brukes til konstruktiv kritikk

TellYourBossAnything ble lansert 30 juli, og ifølge Williams bruker de fleste tjenesten til å komme med konstruktiv kritikk.

Brukere av programmet kan bare se meldinger fra én avsender gratis. Etter det koster det 20 dollar per måned å motta beskjeder fra flere.

Les også: 5 sosiale medier-tabber du ikke bør gjøre på jobb

Hva ville du ha sagt til sjefen din? Diskuter gjerne i forumtråden under saken.

Kilder: Bloomberg Businessweek, ComON

Les også
Slik sluntrer du unna på jobben
Les også
Skal du ha sex? Sjekk her først
Les også
Memmento er en online gravplass
Les også
...eller koste deg jobben.
Les også
5 sosiale medier-tabber du ikke bør gjøre på jobb
Les også
Facebook-profilen avslører om du er flink på jobben
annonse