Tek.no

Nyhet Ikke last ned dette spillet

Ikke last ned World of Blocks 2

Et av de mest solgte mobilspillene i Norge akkurat nå er ren svindel.

Lars Wærstad Side/Nettavisen

Det er ikke alt på topplisten i Apples nettbutikk App Store som er gull. Et ferskt eksempel er spillet «World of Blocks 2», som i skrivende stund ligger på 18. plass over de 25 mest solgte applikasjonene i Norge.

Prisen på 14 kroner er ikke avskrekkende, men du får ikke hva du betaler for. Utvikleren Space Friends markedsfører spillet som en variant av det enormt populære «Minecraft», og hevder at spillet har fått fantastiske anmeldelser og omtaler.

LAR SEG FRISTE: Tilsynelatende slående grafikk og fristende reklametekst får nordmenn til å kjøpe spillet «World og Blocks 2». Spillet er ren svindel.

Det stemmer ikke overens med hva brukerne som har kjøpt spillet, sier.

– Svindel og faenskap

Spillet som selges i norske App Store har så langt fått 26 brukeromtaler, og dommen er entydig:

– Svindel og faenskap. Ikke kjøp dette satans pisset, skriver en bruker.

– Svindel! For noe dritt! Appen har ikke noe med bildene her å gjøre, og det har ikke noe med blokker å gjøre heller. Ikke kjøp, skriver en annen.

– Aldri kjøp dette spillet, det er ren svindel, fortsetter en tredje.

Og slik fortsetter det, «svindel, svindel», «bildene er fake» og «ikke kjøp». En bruker lurer på hvorfor spillet er tilgjengelig i App Store.

Side3 lastet ned spillet for å sjekke ut hvor svindelen ligger, og spillet er mildt sagt noe ganske annet enn hva bildene legger opp til.

Dette er det du tror du kjøper:

Dette er det du får:

Det er riktignok et spill, og det funger også i den forstand at du kan kontrollere spillet. Men det har overhodet ingenting med «Mine & Build», «Great Graphics» og «Awesome Modes» som utvikleren reklamerer med.

Vær obs på at det finnes varianter av spillet, med litt annerledes navn, som «Blocks World Pro». Spillsiden i nettbutikken bruker de samme bildene, og temmelig likelydende beskrivelse, men dommen fra brukerne er den samme.

Les også
Månedens anbefalte Android-spill
Les også
Er du lei av Wordfeud?
Les også
Nye Java er ikke trygt likevel
Les også
Nå er Java trygt igjen
Les også
App-hackere i FBIs søkelys
Les også
iPhone er den perfekte skurkemobilen
Les også
Mobilen vet hvor du befinner deg om 24 timer
Les også
Hackere kan ta over alle Apple-produktene dine
annonse

Les også