Til hovedinnhold

Stod i iPhone-kø i 15 timer

Operatørene er tomme for iPhone 5.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det er i skrivende stund 3-4 ukers ventetid på nye iPhone i Apple Store. Nå sier også operatørene at de er utsolgt for iPhone 5, til tross for at de har strenge restriksjoner når det gjelder markedsføring av produktet.

I år, som i fjor og tidligere år, er tilsynelatende interessen for iPhone vedvarende også i Norge.

I kø i 15 timer

Pressekontakt Anders Bigseth i NetCom.

Amobil har i en tidligere kommentar hevdet at media er nyttige idioter når interessen/hypen rundt et produkt som iPhone 5 er såpass stor. Imidlertid vil nok mange fortsatt synes det er oppsiktsvekkende at nærmere 100 personer stod i kø da NetCom startet iPhone 5-salget fredag i forrige uke i hovedstaden.

– Vi har hatt flere tusen på interesseliste, og cirka 100 entusiaster koste seg i kø fram mot midnatt-salget på Byporten i Oslo, sier pressekontakt Anders Bigseth i NetCom.

– De første kø-sitterne dukket opp ved butikken vår ved 9-tiden på morgenen. Da salget startet var det som å trekke ut en propp. Vi kunne se at varebeholdningen på nettbutikken vår ble kraftig redusert fra time til time, og på morgenkvisten var vi utsolgt for samtlige versjoner av telefonen. På Byporten var det vill jubel da førstemann fikk kjøpt sin iPhone 5 etter femten timer i kø, sier han videre.

– Vi har et bedre tilbud

Også Tele2 sier at salget av den nye Apple-mobilen har gått bra. De hevder selv at de har "bedre priser enn konkurrentene".

– Vi har et bedre tilbud enn våre konkurrenter, og det er smartere å kjøpe iPhone koblet opp mot et abonnement enn hver for seg, hevder Jon-Ivar Bjørtomt, direktør i Tele2 Privat, overfor Amobil.no.

Riktignok kommer det helt an på ringemønsteret ditt hva som blir billigst, men en kjapp sjekk av prisplanene til operatørene viser at Tele2 jevnt over er et lite hakk billigere enn Telenor og NetCom på salg av iPhone 5. NetCom tilbyr dessuten ikke denne mobilen til 1 krone, noe som ofte er et viktig salgspoeng i butikkene.

Hvorvidt Tele2 har bedre priser enn Apple Store + det abonnementet som er aller billigst i forhold til ringemønsteret ditt bør du sjekke på egenhånd. Her har ikke Tele2-direktøren tatt med at rimeligere abonnementer inkluderer flere ringeminutter, meldinger eller mer datattrafikk – ei heller vurdert verdien av 12 måneders bindingstid.

Bjørntomt sier videre at han tror Apple-fansen har savnet en skikkelig utfordrer, noe som nok en gang har skapt stor interesse for telefonen. Han kan derimot ikke garantere at de får inn telefonen kjappere enn Apples egen nettbutikk.

– Slik det ser ut nå må det nok beregnes en ventetid på 3-4 uker. Vi håper jo selvsagt at ventetiden skal bli kortere, men dette er helt avhengig av etterspørselen fremover og hvor mange telefoner vi får inn fra produsenten, sier Bjørntomt.

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Fortsatt mulig hos Telenor-forhandlere?

Telenors informasjonssjef Anders Krokan forteller at de jobber med å sende ut iPhone 5 til alle som har forhåndsreservert via nettsiden. Han beskriver salget av Apple-telefonen som "godt".

– Det er fortsatt mulig å få kjøpt iPhone 5 hos kjedene. Men det er en fare for at de vil gå tomme i løpet av få dager. Den vil nok ikke være tilgjengelig på Telenor.no i løpet av det første, sier Krokan til Amobil.

Les også: Test av iPhone 5

Mer om
annonse