Tek.no

Nyhet De fleste betalingsapper hackes

App-hackere i FBIs søkelys

De aller fleste betalingsapper til Android og iPhone hackes.

24 Aug 2012 14:57

Piratkopierte versjoner av ganske mange betalingsapper til Android og iPhone ligger gratis tilgjengelig via tredjeparts applikasjonsbutikker eller som torrent-filer. Dette utgjør en stor del av kaka når sikkerhetsfirmaet Arxan Technology påstår følgende ifølge Mobile Business Briefing: Samtlige betalingsapper til Android, og 92 prosent av betalte apper til iOS, blir utsatt for hacking.

– Vi ser for oss en blomstrende appøkonomi med frihet og evne til å skape og distribuere nye apper. Derimot trues dettet potensialet av hackere, og de fleste selskaper, sikkerhetslag og app-utviklere er ikke forberedt på disse angrepene, sier direktør Jukka Alanen i Arxan Technologies til Mobile Business Briefing.

Hacking kan skje av flere forskjellige årsaker, men piratkopiering er nå en av de mest utbredte. Andre grunner er omgår sikkerhetsmekanismer i appen, modifisere funksjoner, fjerne reklame, stjele IP-adresser eller infisere appen med Malware for så å relansere den i applikasjonsbutikken.

Heller ikke gratisapper er immune mot hackingen. Så mye som 40 prosent av iOS-appene og 80 prosent av Android-appene som allerede ligger fritt tilgjengelig i App Store og Google Play blir hacket.

FBI stengte tre app-butikker

Sikkerhetsselskapet anbefaler – ikke overraskende – at firmaer som slipper apper konsentrerer seg enda mer om sikkerhet for å unngå at appen misbrukes. Særlig gjelder dette apper med betalingsløsning, eller som lagrer sensitiv data og intellektuell eiendom. Heller ikke kontrollmekanismer som inkluderer tilkobling til en web-app bør du stole blindt på ifølge Arxan Technology.

Samme kilde, Mobile Business Briefing, melder også at det amerikanske justisdepartementet har gitt FBI tillatelse til å stenge tre applikasjonsbutikker som på ulovlig vis har distribuert kopier av kopibeskyttete Android-apper. Nettstedene applanet.net, appbucket.net og snappzmarket.com er nå stengt. Dette er etter sigende første gang justisdepartementet og FBI har tatt kontroll over nettsteder som er tilknyttet ulovlig distribusjon av mobilapplikasjoner.

Les også: iPhone er den perfekte skurkemobilen

Les også
Lærer'n din skulle bare visst...
Les også
Ikke last ned World of Blocks 2
Les også
Slik sparer du penger på apper
Les også
Sjekk ut de nye iPhone-appene
Les også
Fem sexy apps du (kanskje) må ha
Les også
Android-apper for enhver smak
Les også
– App-reklamen stjeler informasjon
Les også
Hvilke rettigheter har du når du kjøper apper?
annonse