Har du DSL-arm?

Olympus gjør narr av tunge speilreflekser, men de overdriver litt.

Vi har kjent det selv: Etter en lang dag med speilrefleksen kan faktisk armene føles litt lange, eller så kjennes kamerasekken unødvendig tung på ryggen. Og det er det Olympus spiller på, og vitser med i en ny reklame.

– Vekten fra mitt digitale speilreflekskamera gjorde høyrearmen min lengre, forteller «Paul» i reklamen, som har fått så lang høyrearm at den nesten når ned til anklene.

Iløpet av den korte filmen får vi se ham møte mange hverdagslige utfordringer som lidelsen «DSL-arm» har resultert i. Som for eksempel at han må sitte en meter fra kona for å holde rundt henne, eller at han uunngåelig svømmer i ring i bassenget.

Overdriver litt?

Selve «lidelsen» er selvsagt bare tull og tøys, og er ment som det også. Olympus har lykkes med å lage en vittig reklame, som får frem poenget, om enn noe satt på spissen.

«Olympus OM-D E-M5 Mark II veier rundt halvparten så mye som et vanlig speilreflekskamera». Foto: Olympus/YouTube

«Kuren» for den fiktive lidelsen er ikke overraskende Olympus' nye, speilløse systemkamera Olympus OM-D E-M5 II, som ifølge den lengre versjonen av filmen bare veier rundt halvparten så mye som et «vanlig speilreflekskamera». Noe som er vanskelig å si noe på, fordi det er en veldig omtrentlig påstand både med tanke på hva som er et «vanlig» speilreflekskamera, og hva «rundt halvparten så mye» betyr.

E-M5 II veier 469 gram. Canons populære EOS 70D veier 755 gram, og Nikons nye D7200 veier 675 gram. Så ja, E-M5 II veier jo en del mindre, men strengt tatt ikke halvparten så mye. Sammenligner vi med de større speilrefleksene Nikon D810, eller Canon 5D Mark III, som veier henholdsvis 980- og 950 gram, blir regnestykket litt mer riktig, men dette er fullformatskameraer i en prisklasse som egentlig ikke er sammenlignbar.

Så vi får ta reklamen med en klype salt. Vi ser poenget Olympus vil få frem, de overdriver litt, men vi setter jo pris på at den er litt morsom.

Det er ikke alle reklamer som går like bra, bare se på denne dronereklamen fra DJI »

Les også
Ny Olympus tryller seg til 40 megapiksler
Les også
Nytt Olympus-kamera kan få 40 megapiksler
Les også
Se bildebrikken flytte på seg
Les også
– Olympus har stanset produksjonen av moderne klassiker
annonse