Tek.no

Nyhet

Slik kan du slippe reklame i neste iPhone-oppdatering

Hvis Apple tillater det ...

YouTube/montasje
Vegard Haugen
26 Juni 2015 13:55

Apple starte utrullingen av sin nye programvareoppdatering iOS 9 til iPhone og iPad til høsten. Der vil du blant annet få taletjenesten Siri på norsk, nytt tastatur og ny notat-app.

Ifølge The Next Web har Apple også gjort det mulig for utviklere å legge inn støtte for annonseblokkering og verktøy som skal sikre personvernet. Det åpner for at du skal kunne bruke apper som automatisk luker ut annonser i Safari – både på nettsider og i videoer.

Purify er en slik app, som blir lansert til høsten. Nå har utvikler Chris Aljoudi laget en demonstrasjon av hvordan annonseblokkeringen vil kunne fungere. Først ser du eksempler på hvordan det er i dag, og deretter aktiverer han Purify:

Apple kan blokkere annonseblokkeringsappene

Apple-sjef Tim Cook gikk nylig hardt ut mot selskaper som Google og Facebook, som lever av å samle inn og selge brukeropplysninger. Kanskje er dette grunnen til at Apple tilsynelatende har åpnet for annonseblokkeringsapper i iOS 9.

Reklamefrie nettsider og videoer er garantert noe mange brukere ønsker seg. Det kan imidlertid få katastrofale konsekvenser for mange innholdsskapere på Internett hvis de ikke får betalt. Annonser er nemlig fortsatt en svært avgjørende inntektskilde for mange Internett-aktører.

The Next Web påpeker imidlertid at det ennå ikke er klart om Apple faktisk kommer til å godkjenne annonseblokkeringsapper som Purify. Alle apper som ønsker innpass i App Store må gjennom en rigid godkjenningsprosess, og slike apper kan dermed ganske enkelt lukes ut.

Tyske nettaviser tapte rettsak mot populær blokkeringstjeneste:
– Nei, AdBlock Plus er ikke ulovlig »

(Kilde: The Next Web)

annonse

Les også