Tek.no

Nyhet

Lenovo med fire nye underholdningsbrett

Lanserer sju-, åtte- og ti-tommere i budsjettklassen.

Lenovo
9 Apr 2014 11:41

Kinesiske Lenovo har lansert fire nye Android-nettbrett. Alle nettbrettene befinner seg i den rimeligere enden av prisskalaen – og er ifølge en pressemelding fra Lenovo rettet mot unge, aktive brukere som er ofte på farten.

De nye modellene i den såkalte A-serien kommer i tre ulike størrelser. Det er to sju-tommere, én åttetommer og en titommer. Hver modell er ifølge Lenovo skreddersydd til ulike behov.

Sjutommerne

Den enkleste modellen er A7-30. Produsenten hevder de doble fronthøyttalerne og Dolby-lydteknologi skal gi dette nettbrettet en lydkvalitet du vanligvis finner i dyrere nettbrett. Nettbrettet har en 7-tommers skjerm med oppløsning på 1024 x 600 punkter. Lenovo sier ingenting om hva slags prosessor som sitter i den, annet enn at det er en firekjernersprosessor. Nettbrettet har støtte for SIM-kort.

Den andre sjutommeren er A7-50. Denne har også en firekjernersprosessor, en MediaTek MT8382-brikke på 1,3 GHz. Men skjermoppløsningen er økt til 1280 x 800 punkter. Lenovo markedsfører nettbrettet som et nettbrett for deg som vil ha et ultraportabelt nettbrett med skarp skjerm, til en rimelig penge.

Hjemmeunderholdning på farten

Åttetommeren, A8, er ifølge Lenovo beregnet på deg som vil ha et nettbrett for underholdning når du er på farten. Skjermen har en oppløsning på 1280 x 800 punkter, og nettbrettet er utstyrt med Dolby-lydforbedring og en firekjerners MediaTek-prosessor på 1,3 GHz.

Den største modellen er titommeren A10. Skjermen har samme oppløsning som A8 og A7-50, det vil si 1280 x 800 punkter. Det gir ikke voldsomt høy punkttetthet sammenlignet med andre titommere på markedet, som gjerne kommer med Full HD-skjermer eller bedre. Men prisen skal være forholdsvis lav.

Lenovo oppgir ikke norske priser, men ifølge AndroidAuthority vil den ligge på 169,99 pund i Storbritannia. Det er derfor ikke usannsynlig at prisen vil havne på omtrent samme nivå som for eksempel Acer Iconia A3-A10, altså rundt et par tusen kroner.

Nettbrettene vil bli tilgjengelig verden over i løpet av andre kvartal.

Vi har testet et annet billig-brett fra Lenovo:
Dette 2000-kronersbrettet er lett å like »

Les også
Lanseringsras fra Acer
Les også
Lenovo lanserer Android-telefon med gigantbatteri
Les også
Lenovo IdeaTab S6000: Dette 2000-kronersbrettet er lett å like
Les også
Huawei lanserte verdens tynneste 7-tommersbrett
Les også
Lenovo Yoga Tablet 10: Annerledesbrettet
Les også
Lenovo Yoga Tablet 8: Dette nettbrettet er helt annerledes
annonse