Til hovedinnhold

Lenovo med fire nye underholdningsbrett

Lanserer sju-, åtte- og ti-tommere i budsjettklassen.

Lenovo

Kinesiske Lenovo har lansert fire nye Android-nettbrett. Alle nettbrettene befinner seg i den rimeligere enden av prisskalaen – og er ifølge en pressemelding fra Lenovo rettet mot unge, aktive brukere som er ofte på farten.

De nye modellene i den såkalte A-serien kommer i tre ulike størrelser. Det er to sju-tommere, én åttetommer og en titommer. Hver modell er ifølge Lenovo skreddersydd til ulike behov.

Lenovo A7-50 har 7-tommers skjerm.Foto: Lenovo

Sjutommerne

Den enkleste modellen er A7-30. Produsenten hevder de doble fronthøyttalerne og Dolby-lydteknologi skal gi dette nettbrettet en lydkvalitet du vanligvis finner i dyrere nettbrett. Nettbrettet har en 7-tommers skjerm med oppløsning på 1024 x 600 punkter. Lenovo sier ingenting om hva slags prosessor som sitter i den, annet enn at det er en firekjernersprosessor. Nettbrettet har støtte for SIM-kort.

Den andre sjutommeren er A7-50. Denne har også en firekjernersprosessor, en MediaTek MT8382-brikke på 1,3 GHz. Men skjermoppløsningen er økt til 1280 x 800 punkter. Lenovo markedsfører nettbrettet som et nettbrett for deg som vil ha et ultraportabelt nettbrett med skarp skjerm, til en rimelig penge.

Åttetommeren Lenovo A8.Foto: Lenovo

Hjemmeunderholdning på farten

Åttetommeren, A8, er ifølge Lenovo beregnet på deg som vil ha et nettbrett for underholdning når du er på farten. Skjermen har en oppløsning på 1280 x 800 punkter, og nettbrettet er utstyrt med Dolby-lydforbedring og en firekjerners MediaTek-prosessor på 1,3 GHz.

Den største modellen er titommeren A10. Skjermen har samme oppløsning som A8 og A7-50, det vil si 1280 x 800 punkter. Det gir ikke voldsomt høy punkttetthet sammenlignet med andre titommere på markedet, som gjerne kommer med Full HD-skjermer eller bedre. Men prisen skal være forholdsvis lav.

Lenovo A10 er den største modellen i den nye A-serien med Android-nettbrett.Foto: Lenovo

Lenovo oppgir ikke norske priser, men ifølge AndroidAuthority vil den ligge på 169,99 pund i Storbritannia. Det er derfor ikke usannsynlig at prisen vil havne på omtrent samme nivå som for eksempel Acer Iconia A3-A10, altså rundt et par tusen kroner.

Nettbrettene vil bli tilgjengelig verden over i løpet av andre kvartal.

Vi har testet et annet billig-brett fra Lenovo:
Dette 2000-kronersbrettet er lett å like »

annonse