Slik vil Facebook bruke Virtual Reality

Jobber med egne VR-apper.

For snart et år siden kom nyheten om at Facebook hadde kjøpt selskapet Oculus VR, utvikler av Virtual Reality-brillene Oculus Rift. På den tid var det ingen utenforstående som helt skjønte hvilke planer Facebook hadde med dette oppkjøpet.

Nå har imidlertid Facebooks produktsjef Chris Cox lettet litt på sløret. Han avslørte denne uken i et intervju med Recode, at Facebook jobber med å utvikle sine egne apper for Virtual Reality (VR). I tillegg ønsker de å legge til rette for andre å gi ut VR-innholdet sitt på Facebook.

Med Virtual Reality-briller foran øynene får du på en måte oppleve innholdet, fremfor å bare se og høre det.

VR kommer til Facebook

I intervjuet med Recode på Code/Media-konferansen i California denne uken, bekreftet Facebooks produktsjef at de jobbet med å utvikle egne VR-apper. Cox sa også at det ønsker å gjøre det mulig for brukerne å lage sitt eget VR-innhold, uten å spesifisere hvordan dette vil skje i praksis. Foreløpig trenger du flere kameraer og en solid mengde etterbehandling av videoene for å lage en VR-film.

Cox er likevel entusiastisk når det gjelder mulighetene som ligger i Virtual Reality.

– Har du sett noen av demo-filmene? [...] Du forstår det når du prøver det, at det du ser er fremtiden, og at det kommer til å bli helt enestående. På Facebook kan du i dag formidle deler av en opplevelse – et bilde, en video, en tanke – men med VR deler du et mer fullstendig inntrykk, sa Cox under intervjuet med Recode.

Han erkjente samtidig at det kunne bli en stund til før VR-innhold ville prege Facebook i veldig stor grad. Det skyldes særlig at folk flest må skaffe tilgang til VR-briller først. Facebook-sjef Mark Zuckerberg sa selv for noen måneder siden at det kunne ta 10 år før bruk av VR-briller ville ta av.

Ny nyhetsformidling med VR?

Cox fortalte videre at de ønsker å gjøre Facebook til en arena for VR-innhold, hvor blant annet nyhetsformidlere og andre utgivere kan dele VR-videoene sine. Han antydet blant annet på at nyhetsartikler ikke nødvendigvis passet så godt inn på en smartmobilskjerm.

– Å lese nyheter på en smarttelefon fungerer fortsatt fryktelig dårlig mesteparten av tiden. Vi vil prøve å gjøre dette enklere og bedre for utgiverne, sa Cox.

Her ser du et utdrag fra intervjuet med Cox:

Opplev innholdet

Flere har nok trodd at den nye interessen for Virtual Reality (VR) ville gå over, noe som tilsynelatende er i ferd med å skje med 3D-TV-teknologi. Derimot har vi i realiteten bare sett starten på det som kan vise seg å bli en ny teknologirevolusjon. For eksempel har det ennå ikke kommet fullverdige VR-briller i butikkene, og det er først nå at det begynner å dukke opp innhold som byr på noe mer enn bare en demo av teknologien.

Teknologien knyttes ofte til spill, men det kan fort være at VR får sitt virkelig store gjennombrudd gjennom andre kanaler. For eksempel i form av nyhetsformidling eller apper, slik Facebook nå tar sikte på.

Dette får du derimot neppe se på Facebook:
Slik reagerte de da de fikk prøve Virtual Reality-porno »

(Kilder: Recode (2)

Les også
– Oculus Rift pluss PC vil maks koste 11 500 kroner
Les også
Oculus Rift kommer «om måneder, ikke år»
annonse