Til hovedinnhold

Nå kommer LGs billigere 4K-TV-er

Har høyttaler som automatisk titter frem.

LG

I et noe forsiktig tempo melder de nye 4K-TV-ene sin ankomst på markedet. For å imponere massene har produsentene tidligere vist frem lite lommebok-vennlige 84-tommere, men nå begynner også litt mer tilgjengelige modeller å dukke opp.

Sony har for eksempel lansert en modell i de to størrelsene 55 tommer og 65 tommer til norske priser på henholdsvis 40 000 kroner og 60 000 kroner. På CES-messen i juni kunngjorde LG et par modeller i samme størrelser, og nå melder selskapet at disse er klare for global lansering.

Fremdeles kostbar moro

TV-ene blir en del av LA9700-serien og ble lansert i USA forrige uke til veiledende priser på 8000 dollar for 65-tommeren og 7000 dollar for 55-tommeren, noe som tilsvarer cirka 48 000 kroner og 42 000 kroner. Den minste modellen koster altså mer i USA enn Sonys 55-tommers 4K-TV koster i Norge, noe som betyr at de to modellene trolig får en betydelig prisforskjell her til lands.

LA9700-serien er også underveis til andre markeder, men LG har ikke sagt noe spesifikt om de europeiske lanseringstidspunktene.

Når det gjelder selve TV-ene er LGs to nye 4K-modeller utstyrt med en teknologi selskapet kaller True Ultra HD. Denne skal visstnok gi bedre oppskalering fra vanlige signaler, noe som kan komme greit med siden det ikke akkurat er overflod av 4K-innhold ennå.

LA9700-modellene kommer ellers med LED-baklys og 4.1-kanals surroundlyd. Høyttaleren skal være en diskrét sak som automatisk glir ut under TV-en når man slår den på, og trekker seg tilbake når man slår den av.

Mens 4K-satsingen trappes opp, står det verre til med 3D-teknologien: Nå gir britiske BBC opp videre 3D-satsing »

(Kilde: Pressemelding)

annonse