Til hovedinnhold

Med denne skal HTC sette deg i stand til å spore alt mulig i VR-verdenen

Vive Tracker skal gjøre VR-opplevelsen mer komplett.

HTC

CES-messen er over for en stund siden, men ikke alt fikk like mye oppmerksomhet på det velfylte arrangementet. Et av produktene som trolig ikke alle fikk med seg var et nytt VR-produkt fra HTC som tar sikte på å forbedre VR-opplevelsen betraktelig.

Produktet heter Vive Tracker og er en liten sak som det er meningen man skal koble til en rekke ulike typer objekter for å spore disse i VR-verdenen på en trådløs og presis måte.

Mange VR-kontrollere

Løsningen åpner for at man kan benytte mange forskjellige objekter som VR-kontrollere, slik som for eksempel sportsutstyr, våpen og ikke minst på deler av kroppen for realistisk sporing av hele kroppen.

Hansker er et annet bruksområde for Vive Tracker.
HTC

Enheten veier kun 85 gram og skal ha en batteritid på 6 timer. Poenget er altså at den skal fungere med det eksisterende, laserbaserte sporingssystemet som HTC Vive-brillene opererer med.

Kommer til forbrukere i år

Produktet er i første omgang rettet mot utviklere, men skal ifølge The Verge lanseres for forbrukere i løpet av andre kvartal i år, uten at et nærmere tidspunkt foreligger.

HTC skal hittil ha knyttet til seg åtte tredjepartsaktører som jobber med produktet, men har planer om å dele ut rundt 1000 enheter til utviklere i løpet av første halvdel av 2017. Når vanlige forbrukere vil få glede av teknologien, og på hvilken måte, er ennå ikke helt klart.

Under kan du se en introduksjonsvideo til Vive Tracker.

Oculus VR saksøkes for «tyveri» av VR-teknologien »

annonse