Nyhet

Dette er Sonys første 4K-Blu-ray-spiller

4K-fansen får endelig mer å velge mellom.

Det finnes som kjent massevis av 4K-TV-er på markedet, og 4K-skjermene til PC blir også raskt mer tallrike, men utvalget er definitivt mer glissent på avspillingssiden. Nå har vi i alle fall fått litt mer å velge mellom, for Sony har omsider dratt sløret av sin første 4K-Blu-ray-spiller.

Sonys debut i det ennå relativt nye produktsegmentet bærer modellbetegnelsen X1000ES og skal ifølge produsenten henvende seg til de mest krevende underholdningsentusiastene.

I likhet med noen av de andre 4K-Blu-ray-spillerne på markedet har Sonys nye modell støtte for HDR, som sørger for bedre detaljgjengivelse i de mørke og lyse områdene av bildet. Dette krever dog at du har en kompatibel TV.

Kanskje det var på grunn av denne spilleren at de unngikk å legge inn støtte for 4K Blu-ray i PlayStation 4 Pro?

Dolby Atmos-støtte

Sony kan opplyse at spilleren kommer med en egen bildemodus for HDR-innhold, og videoprosesseringsteknologi som oppskalerer 1080p-innhold til nær 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund.

På lydsiden skal spilleren ifølge Sony ha god kompatibilitet med Dolby Atmos- og DTS:X-standardene. Dette er teknologier som gir en dynamisk og realistisk lydopplevelse ved at lyden fra objekter passer med posisjonen til objektene i programmet man ser på.

X1000ES skal bli tilgjengelig til våren neste år, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. De andre 4K-Blu-ray-spillere som har kommet ut så langt er Philips BDP7501, Panasonic DMP-UB900 og Samsung UBD-K8500. Det er også verdt å nevne den nye spillkonsollen Xbox One S, som faktisk blir den rimeligste 4K-Blu-ray-spilleren på markedet så langt.

Sony har også andre 4K-produkter på gang: Nylig lanserte selskapet et nytt 4K-actionkamera med optisk stabilisator »

(Via TechHive)

Les også
Sony UBP-X800: Sonys nye 4K-Blu-ray er nesten perfekt
Les også
Her er den første 4K-Blu-ray-spilleren til PC
Les også
Snart skal 4K-Blu-ray få enda bedre bildekvalitet
Les også
Panasonics nye 4K-spiller går rett i strupen på Samsung
Les også
Dette er Sonys nye og lekre 4K-TV-er med HDR
Les også
Nye Xbox One S blir Norges billigste UHD-Blu-Ray-spiller
annonse